akershus 700 år mynt

Av | mai 5, 2023

Akershus 700 år myntet ble utgitt i 2021 for å markere 700 års jubileet for Akershus festning. Mynten er produsert av Det Norske Myntverket og har en verdi på 20 kroner.

Akershus festning er en av de viktigste historiske bygningene i Oslo og har spilt en viktig rolle i Norges historie. Festningen ble bygget av kong Håkon V i 1299 for å beskytte Oslo mot fiender. Akershus har vært brukt til forskjellige formål gjennom årene, inkludert militæroppdrag, fengsel og kongelig residens.

Denne spesielle mynten ble utgitt for å feire 700-årsjubileet til Akershus festning. Mynten er i sølv og har en diameter på 28 mm. På forsiden av mynten er en avbildning av Akershus festning og teksten «Akershus 700 år». På baksiden av mynten er det en avbildning av kong Haralds monogram og utgivelsesåret «2021».

Mynten har begrenset opplag på 1500 og er et verdifullt samleobjekt for mynt- og historieentusiaster. Den er også en fin gave til noen som har en tilknytning til Akershus festning eller som ønsker å markere denne viktige historiske hendelsen.

Det Norske Myntverket er ansvarlig for produksjonen av mynten, og de er kjent for å produsere høykvalitetsmynter med vakker design og lang levetid. Akershus 700 år-mynten er et eksempel på dette og vil forbli et verdifullt minnesmerke for mange år fremover.

I sum kan det sies at Akershus 700 år-mynten er et vakkert minnesmerke som feirer en viktig milepæl i Norges historie. Mynten er en verdifull gave og en verdifull samleobjekt for myntentusiaster. Det er også en måte å hedre Akershus festning og dens rolle i Norges historie.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *