Alle mynthandlere er ikke skapt like

Av | februar 17, 2023

Hvordan velge en myntforhandler for myntsamlingen din

Hvorfor trenger jeg en myntforhandler?

Det er veldig vanskelig å bygge en samling av sjeldne mynter uten tilknytning til en god mynthandler. Hvis du er en investor som håper å tjene penger med samlingen din av sjeldne mynter, er det avgjørende for din suksess å bygge relasjoner med gode mynthandlere. Hvis du er interessert i å tjene høyest mulig med myntsamlingen din, må du finne en handelspartner som har erfaring med de spesifikke sjeldne myntene som interesserer deg, og som vil selge dem til deg til en god pris. De fleste mynthandlere vil kreve en lavere premie ved salg av mynter til sine beste kunder. Tross alt gir det god forretningsmessig mening å få mest mulig fortjeneste fra en person som bare vil gjøre forretninger med deg én gang. Har du et langvarig forhold, trenger imidlertid ikke marginen å være like høy for at mynthandleren skal tjene godt.

Fordi mynthandlere er eksperter på sine utvalgte felt, vil de også ha bedre forbindelser enn enkeltpersoner som kjøper mynter på egen vilje. Å finne den rette leverandøren eller grossisten kan være en lang og vanskelig oppgave for en som er ny i myntsamlerbransjen. Mynthandlere vil også være mer sannsynlig å gjenkjenne en falsk mynt, ha større sjanse for å høre om salget av de spesifikke sjeldne myntene som interesserer deg, og vil gjenkjenne en prisantydning som er over- eller undervurdert. Som investor er disse kritiske poengene for din suksess.

Å bygge et langsiktig forhold til en kunnskapsrik myntforhandler er den beste måten å beskytte pengene du investerer i sjeldne mynter. Alt for ofte ender nye myntsamlere som prøver å gjøre det på egen hånd uten profesjonell hjelp med å bli svindlet for hundrevis eller tusenvis av dollar.

Hva ser jeg etter hos en mynthandler?

Alle mynthandlere er ikke skapt like, og det er nesten umulig å spesialisere seg på alle områder når det gjelder å samle sjeldne mynter. Derfor er det viktig å vite hva du skal se etter før du velger en profesjonell for dine myntinnsamlingsbehov.

Den første viktige informasjonen du trenger når du vurderer mynthandlere, er hans eller hennes faglige kvalifikasjoner. Noen viktige spørsmål å stille inkluderer, tilhører mynthandleren noen yrkesgrupper? Hvor lenge har han eller hun vært i virksomhet? Kan mynthandleren gi referanser fra andre fornøyde kunder? En av de beste indikasjonene på at en leverandør har et høyt nivå av profesjonalitet er medlemskap i Professional Numismatists Guild (PNG). Denne gruppen inkluderer de mest anerkjente mynthandlerne i bransjen takket være vekt på etikk.

Det nest viktigste spørsmålet å stille til en potensiell mynthandler er området han eller hun spesialiserer seg på. Det er så mange forskjellige typer sjeldne mynter å samle, alt fra gullmynter til gamle romerske mynter, at det er umulig å være en ekte ekspert på dem alle. Du vil finne en selger som spesialiserer seg på det spesielle området som er av interesse for deg. En handelsmann kan kanskje gjenkjenne hver sjeldne amerikanske mynt med et blikk, men det vil ikke hjelpe deg mye hvis du virkelig ønsker å samle lovlig betalingsmiddel fra middelalderen.

Til slutt bør du vurdere motivasjonen til mynthandlerne du vurderer. En svært motivert mynthandler vil gå til utstillinger og forhandlerauksjoner, holde seg à jour med gjeldende priser og trender, og vil generelt holde seg oppdatert med gjeldende myntmarked. Enhver investor vil gjenkjenne virkningen av gjeldende informasjon på fortjenestenivåer. En mynthandler som er svært motivert vil også være mer sannsynlig å gi deg utmerket service og de beste sjeldne myntene.

Når du har valgt en mynthandler, er det viktig å belønne ham eller henne med din lojalitet. Du vil sannsynligvis få de beste prisene og servicen fra mynthandlere som vet at du utelukkende jobber med dem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *