amerikansk mynt kryssord

Av | august 26, 2023

Amerikanske mynter kan være mystiske figurer når det kommer til kryssord. Med sin fargerike historie og forskjellige verdier kan disse myntene skape spennende utfordringer for kryssordelskere. La oss dykke ned i verden av amerikanske mynter og se hvordan de er representert i kryssordløsninger.

En av de mest kjente amerikanske myntene er penny (‘en cent’). Dette er den minste valøren i det amerikanske pengeystemet og er laget av kobber. Pennies er vanligvis avbildet som en flat, rund mynt med president Abraham Lincoln på forsiden og Lincoln Memorial på baksiden. I kryssord kan penny bli referert til som «US mynt» eller «Lincolns mynt.»

En annen vanlig amerikansk mynt er nickel (‘fem cent’). Denne mynten er litt større enn pennyen og er laget av en kombinasjon av kobber og nikkel. På forsiden av nickel finner vi president Thomas Jefferson, mens baksiden viser Monticello, Jeffersons hjem i Virginia. I kryssord kan nickel bli referert til som «fem cents mynt» eller «Thomas Jeffersons mynt.»

Dime (‘ti cent’) er en annen amerikansk mynt som ofte finnes i kryssord. Dime er litt mindre enn nickel, men større enn penny og er laget av en kombinasjon av kobber og nikkel. Den har portrettet av president Franklin D. Roosevelt på forsiden og en fakkel, en eikeløv og en olivenkvist på baksiden. I kryssord kan dime bli referert til som «ti cents mynt» eller «Roosevelts mynt.»

Etter dime kommer quarter (’25 cents’). Dette er den største av de fire myntene og er laget av en kombinasjon av kobber og nikkel. På forsiden finner vi president George Washington, mens baksiden av mynten viser en ørn eller en vev med 50 stjerner representert de 50 statene i USA. I kryssord kan quarter bli referert til som «25 cent mynt» eller «Washingtons mynt.»

Utover disse vanlige myntene, kan kryssord også inkludere andre sjeldne amerikanske mynter. For eksempel kan du se etter «halvdollar,» «en dollar mynt» eller «gullmynt» i kryssordet ditt. Disse myntene har sin egen særegenhet og historie, og kan legge til ekstra spennende elementer til kryssordoppgaven.

Når du løser kryssord med amerikanske mynter, kan det være nyttig å ha litt kunnskap om disse myntenes utseende og verdier. Selv om kryssordene ofte gir ledetråder, er det viktig å huske at myntene kan variere i utseende basert på årgangen og spesielle utgivelser.

For å oppsummere, kan amerikanske mynter være viktige elementer i kryssordoppgaver, og det er alltid gøy å lære mer om deres historie og verdier gjennom denne populære hobbyen. Neste gang du løser et kryssord med referanse til amerikanske mynter, vil du ha litt ekstra kunnskap i baklommen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *