andel av norge har krypto

Av | mai 12, 2023

Kryptocurrency er en type digital valuta som har blitt stadig mer populær i løpet av de siste årene. Selv om det fortsatt er en relativt ny teknologi, har krypto allerede vist seg å være et kraftig verktøy for de som ønsker å investere og bygge formuer. I Norge har krypto også begynt å bli mer vanlig, og stadig flere investerer i digitale aktiva.

Så hva er status for krypto i Norge i dag? Selv om det er vanskelig å få eksakte tall på hvor mange nordmenn som investerer i krypto, viser flere undersøkelser og rapporter at interessen stadig øker. Ifølge en undersøkelse fra Nordea konsernet i 2019 eier rundt 4% av nordmenn kryptovaluta. En annen undersøkelse i 2021 fra Blocket, en ledende kryptobørs i Norge, viser at omtrent 10% av befolkningen i Norge har kjøpt eller eid krypto.

Selv om det kan virke som en liten andel, er dette likevel en betydelig økning fra tidligere år. Dette skyldes trolig en økende bevissthet om potensialet til kryptomarkedet som en investeringsmulighet, sammen med den økte tilgjengeligheten og brukervennligheten til kryptotjenester.

Norge har også sett en økning i antall bedrifter som tilbyr kryptovaluta som betalingsmiddel. Store selskaper som Norwegian Block Exchange (NBX) og Bitmynt har begge opplevd økt interesse og etterspørsel etter krypto relaterte tjenester.

Den norske regjeringen har også nylig annonsert planer om å utvikle en regulering for kryptovalutaer for å gi større trygghet til investorer og forbrukere. Dette kan øke tilliten til markedet og gjøre det mer attraktivt for flere nordmenn å investere i krypto.

Selv om andelen av nordmenn som investerer i krypto fortsatt er relativt liten, er det ingen tvil om at interessen øker. Med stadig bedre tilgjengelighet til kryptotjenester og økt bevissthet om potensialet til digitale valutaer, kan vi forvente en fortsatt økning i antall nordmenn som investerer i krypto og bygger sin økonomiske framtid på dette innovative området.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *