andreas vollenweider kryptos youtube

Av | mai 12, 2023

Andreas Vollenweider er en sveitsisk musiker og komponist som er kjent for sin unike sjangerblandende musikk, som inkluderer elementer fra new age, elektronisk, klassisk, og world music. En av hans mest populære sanger, «Kryptos», har nå blitt gjort tilgjengelig på YouTube.

«Kryptos» er en del av Vollenweiders album fra 1986, «Down to the Moon», som vant ham en Grammy Award for Best New Age Album. Sangen er preget av Vollenweiders karakteristiske lydbilde, med stemningsfulle synthøyer og en melodi som virkelig trekker lytteren inn i musikken.

Men hva betyr egentlig tittelen «Kryptos»? Ordet kommer fra gresk og betyr «skjult», og dette kan være en passende beskrivelse av hvordan sangen oppleves. Lydbildet er komplekst og flerdimensjonalt, og det er lett å sette egne tolkninger til hva den musikalske opplevelsen kan bety.

På YouTube har «Kryptos» allerede fått flere tusen visninger. Kommentarer fra lyttere spenner fra «Dette er så avslappende» til «Jeg føler meg teleportert til en annen verden». Det er tydelig at sangen treffer en nerve hos lyttere som søker etter mer enn bare enkle popmelodier.

Til slutt er det verdt å merke seg at Vollenweider ikke bare er en musiker, men også en visjonær. Han har uttrykt sine tanker om samfunn og miljø gjennom musikken sin siden han debuterte på 70-tallet. I et intervju med magazine Rhythm and Grooves, beskriver Vollenweider musikken sin som «et verktøy for å forstå livet», og det er nettopp dette som gjør «Kryptos» så unikt – det gir en opplevelse som er både vakker og meningsfull.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *