banker som aksepterer krypto kunder

Av | mai 13, 2023

De siste årene har det vært en økende interesse for kryptovalutaer og den blockchain-teknologien som ligger bak. Mens noen tradisjonelle banker har vært skeptiske til å involvere seg med kryptovalutaer på grunn av usikkerhet rundt regulering og sikkerhet, har enkelte banker endelig begynt å akseptere krypto kunder.

En av de første bankene i Norge som åpnet opp for krypto kunder, er DNB. De etablerte en avtale med den norske kryptobørsen Bitmynt i 2017, slik at kundene til Bitmynt kunne bruke banken sin til å overføre penger inn og ut av børsen. I 2019 åpnet også DNB opp for at kunder kunne kjøpe kryptovalutaer gjennom sin nettbank.

Nordea, en annen stor norsk bank, har også begynt å akseptere krypto kunder. De tilbyr en tjeneste som lar kunder kjøpe og selge kryptovalutaer gjennom partnerselskaper som tjenesten. Som en del av prosessen må kundene godta vilkårene for oppbevaring av digitale eiendeler hos en tredjepart, som sikrer at Nordea ikke selv vil ha ansvaret for lagringen.

I andre deler av verden har det også vært en økning i antall banker som aksepterer krypto kunder. I Sveits har Falcon Private Bank og Swissquote Bank begge begynt å tilby kryptotjenester til sine kunder, inkludert muligheten til å kjøpe og lagre kryptovalutaer.

BoA (Bank of America) og JP Morgan i USA har også begynt å akseptere krypto kunder, men er fortsatt avventende med å tilby fullstendige kryptotjenester. Kontoholdere kan kun kjøpe kryptovaluta med et kredittkort og overse en helhetsplan som tilbyr en plattform for kryptotransaksjoner. Goldman Sachs har også signalisert at de håper å kunne tilby kryptorelaterte tjenester i nær fremtid.

Men det er fortsatt mange banker som er skeptiske til kryptovalutaer og blockchain-teknologien. Dette skyldes hovedsakelig usikkerhet rundt regulering, sikkerhet og kriminalitet. Imidlertid mener noen økonomiske eksperter at kryptovalutaer og blockchain-teknologien vil spille en større rolle i banksektoren i fremtiden, og at det derfor er viktig for banker å tilpasse seg de nye teknologiene.

I et stadig mer digitalisert samfunn, er det ikke overraskende at banker tilpasser seg de nye teknologiene for å kunne betjene en stadig mer kryptovennlig generasjon kunder. Det er fortsatt utfordringer på veien, men utviklingen går i riktig retning.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *