Bitcoin Mining and Security, del 2

Av | april 1, 2023

La oss oppsummere kryptosikkerhet, og hvis du trenger det, sjekk ut del 1.

Bitcoin-sikkerhet er viktig. Din bitcoin eller en hvilken som helst annen kryptovaluta har en unik adresse eller identifikasjon eller privat nøkkel. Derfor må du innse viktigheten av å holde det trygt. Mister du den er det vanskelig å få den tilbake, derav behovet for å sikre den best mulig.

Jeg må påpeke dette tydelig, siden sikkerhet bør være av største betydning og ikke bør tas lett på.

Det er utallige historier om individer som har mistet tilgangen til datamaskinene sine (enten på grunn av uaktsomhet eller mishandling) og til slutt ikke klarte å gjenopprette bitcoin eller annen kryptovaluta. Dette må tilsvare å forlate lommeboken sårbar, enten for en lommetyv eller uforsiktighet når du er ute og reiser.

Heldigvis er det en måte å være dobbelt beskyttende på dine eiendeler. En sikker maskinvarelommebok vil sørge for at hvis du er så uheldig å miste tilgangen til datamaskinen eller nettbrettet, etc., vil du (men) ha muligheten til å gjenopprette bitcoin, ethereum, litecoin osv.

En maskinvarelommebok lar deg hente kryptovalutaen din på en hvilken som helst annen datamaskin, siden det i utgangspunktet er en USB-tilkobling du bruker for å sikre transaksjonene dine.

Et andre sikkerhetsnivå.

Trezor er den originale maskinvarelommeboken og er lett konfigurert for din bitcoin-sikkerhet. Det er andre produkter tilgjengelig, men for resten av denne artikkelen har jeg bestemt meg for å fokusere primært på Trezor maskinvarelommebok.

Hovednøkkelen til Trezors bitcoin-sikkerhet er null tillit.

Med Trezor Screen kan du fysisk verifisere og bekrefte hver transaksjon rett på enheten din.

Det krever også en pin hver gang du logger på. På denne måten sørger du for at du er den som er tilstede hele tiden.

Som en enhet med enkelt formål er det ingen andre funksjoner i lommeboken.

Enkelt er lik mer sikkerhet.

Trezor er intet unntak fra risikoen for skadelig programvare eller virus, punktum. Men jo færre enheter Trezor kommuniserer med, noe som betyr ingen Bluetooth-, wifi- eller Qr-kodeskanning, så jo enklere kommunikasjonsprotokollen er, jo sikrere er bitcoin-sikkerheten din.

Trezor har heller ikke batteri. Når den er frakoblet, er den av, og myntene dine er trygge fra ethvert nettangrep.

Jeg håper jeg har understreket viktigheten av bitcoin-sikkerhet. Hovedtemaene er null tillit og konkret sikkerhet. Sørg også for at sikkerhetskopieringsprosessen din er like sikker, noe som betyr om nødvendig, sørg for at dataene dine er tilgjengelige for noen du eksplisitt stoler på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *