Bør du kjøpe mynter som bruker ANACS-myntgradering?

Av | februar 4, 2023

Her er de rå fakta om Anacs myntgradering

Anacs er den eldste av alle myntgraderingsselskapene. Det ble startet av American Numismatics Association (ANA) tilbake i 1972. ANA erkjente at noe måtte gjøres med alle de forfalskede og endrede myntene som fløt rundt. FYI: PCGS begynte å betjene publikum i 1986 og NGC ble dannet i 1987.

Anacs gjorde noe de andre ikke ville

Da myntgraderingsselskapene først ble dannet, graderte alle kun eldre mynter. Anacs var den første av myntgraderingsselskapene som begynte å gradere moderne utstedelsesmynter. Pcgs og Ngc hånet dette trekket, og begge uttalte at de aldri noensinne ville gradere moderne mynter. Da publikum begynte å kjøpe moderne utstedte mynter verdt millioner og millioner av dollar, for å starte og eller fullføre rimeligere og mer oppnåelige sett, endret Pcgs og Ngc raskt melodien.

Hvorfor blir Anacs myntgradering gransket?

Hvis du snakker med en myntforhandler, vil en liten prosentandel av dem fortelle deg at de ikke liker Anacs myntgradering. Hvorfor det? Vel, alt har å gjøre med HSN, hjemmehandelsnettverket.

Mike Mezack, masterprogramleder og selger

Mike Mezack er nummer én selger av mynter i verden. Med karrieresalg på over 1 milliard dollar har han dominert den numismatiske myntindustrien i 20 år. Dette skapte et røft forhold til forhandlere, men et fantastisk forhold til samlere. Mynthandlere så Mike selge på hjemmehandel og innså at folk som kanskje kjøper i butikkene deres nå handlet hjemmefra. Denne erkjennelsen gjorde ikke Mike til deres beste venn. I fjor, i en veldig tøff økonomi, jobbet Mike Mezack 8 timer i måneden på HSN og solgte samlemynter verdt 125 millioner dollar. Flertallet av myntene som Mike selger har vært gjennom Anacs myntgradering. Dette fikk noen forhandlere til å assosiere Anacs med Mike og tapte salg. Til tross for at Anacs hadde et styremedlem i selve ANA-styret, gjengjeldte forhandlere ved å si at Anacs ikke var like god som PCGS og NGC.

Vel, hvilke av myntgraderingsselskapene er det riktige valget?

I virkeligheten alle tre. Hvorfor? Fordi de ringer har nøyaktig samme garanti. Hvis du mottar en Anacs-, Pcgs- eller NGC MS70-mynt, kommer de med en garanti for at det er en perfekt mynt, og hvis du finner ut at den ikke er det og ble rangert perfekt ved feil, returnerer du den og enten får pengene tilbake eller får en ny mynt. Dette er nøyaktig samme policy for alle tre selskapene.

Hva kjøper jeg?

Jeg kjøper alle tre, jeg kjøper faktisk bare gull og sølv numismatiske mynter da jeg elsker ideen om å ha både numismatiske og metallpriser i samlingen min. Jeg kjøper bare fra de tre store myntgraderingsselskapene og foreslår at du gjør det samme.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *