couscous salat mynte

Av | september 9, 2023

Couscous er en type pasta som stammer fra Nord-Afrika, men som har blitt stadig mer populær i andre deler av verden. Denne næringsrike retten har blitt en favoritt blant mange på grunn av sin allsidighet, smak og enkelhet å tilberede. En av de mest kjente variantene av couscous retter er couscous salat med mynte.

Mynte er en aromatisk urt som ofte blir brukt i kulinariske retter for å legge til friskhet og en unik smak. Denne urten gir en forfriskende og kjølende smak til couscous salaten, som er spesielt godt egnet på varme sommerdager.

Denne couscous salaten er ikke bare deilig, men også sunt og næringsrikt. Couscous i seg selv er en god kilde til karbohydrater og fiber, som bidrar til å holde deg mett og fornøyd. Den er også rik på proteiner og har et lavt fettinnhold. I tillegg er mynte kjent for å ha mange helsefordeler, inkludert fordøyelsesfremmende egenskaper og en god kilde til antioksidanter.

For å lage en couscous salat med mynte trenger du følgende ingredienser:

– 2 kopper couscous
– 2 kopper grønnsaksbuljong
– 1/2 kopp finhakket fersk mynteblader
– 1/2 kopp finhakket frisk persille
– 1/2 kopp tørkede tranebær eller rosiner
– 1/2 kopp hakkede valnøtter eller mandler
– 2 ss olivenolje
– Saften av 1 sitron
– Salt og pepper etter smak

For å tilberede couscous salaten, følg disse trinnene:

1. Kok opp grønnsaksbuljong i en gryte og tilsett couscous. Rør godt og ta gryten av varmen. Dekk til og la det stå i 5-10 minutter, eller til couscousen har blitt myk og absorbert all væsken.

2. Når couscousen er klar, tilsett finhakket mynteblader, persille, tørkede tranebær/rosiner og de hakkede valnøttene/mandlene. Bland godt sammen.

3. I en separat bolle, lag dressingen ved å blande olivenolje, sitronsaft, salt og pepper etter smak. Hell dressingen over couscousblandingen og rør godt, slik at alle ingrediensene blir jevnt fordelt og dressingen blir godt blandet.

4. La couscous salaten avkjøles i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering, slik at smakene får tid til å blande seg sammen.

Denne couscous salaten med mynte er et flott alternativ til en tradisjonell grønn salat. Den kan serveres som en lett lunsj, som en tilbehør til middag eller som en egen rett til piknik eller sommergrillfest. Prøv å eksperimentere med tillegg av andre grønnsaker, som tomater, agurk eller avokado, for å legge til ekstra smak og tekstur.

Så neste gang du ønsker å prøve noe nytt og spennende, gi couscous salat med mynte en sjanse. Denne smakfulle retten vil garantert bli en favoritt blant både venner og familie!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *