De forskjellige måtene å prege indiske mynter på

Av | mars 4, 2023

I India preget forskjellige herskere forskjellige varianter av mynter. Disse myntene ble preget på forskjellige måter. Tidligere ble perler og steiner brukt som valuta, og dette systemet ble kjent som byttesystemet.

Men siden det var vanskelig å skille mellom disse gjenstandene, ble mynter introdusert. Basert på pregeteknologier kan gamle indiske mynter grovt deles inn i fire grupper:

– Punch Marked Coins: Dette er de tidligste registrerte myntene i India. De ble brukt på 600-tallet f.Kr. Symbolene på dem var abstrakte eller naturrelaterte elementer. Siden begge sidene av myntene ble slått samtidig, ble de derfor kalt stansemerkede mynter.

De fleste av de stansemerkede myntene hadde forskjellig antall stempel påtrykt. Disse myntene ble formet til forskjellige former, for eksempel stangformede, avlange eller koppformede. Alle disse variantene av mynter ble slått med dører.

– Støpeteknikker: I denne pregeteknologien ble mynter preget ved hjelp av former. Denne teknikken var raskere sammenlignet med måten Punch Marked ble produsert og mange mynter kunne produseres på en gang fra en enkelt form. Den største ulempen med denne teknikken var at inntrykket av formen ikke alltid ble overført til myntene på riktig måte. Så herskerne på den tiden utviklet til slutt en helt ny teknikk.

– Repousee Technique: Disse myntene var tynne og lette. De bærer enheter bare på den ene siden og den andre siden hadde et negativt inntrykk. Denne teknikken var tidkrevende, så det var færre antall mynter preget med denne teknikken.

– Die-Struck-teknikk: Die-Struck-teknikken ble utviklet på grunn av det faktum at Repousse- og Casting-teknikkene hadde mange ulemper. Det var mange gamle indiske mynter preget med denne teknikken under Gupta- og indo-grekernes styre. I denne teknikken fikk begge sider av myntene inntrykk.

Derfor var det mange forskjellige varianter av mynter preget ved å bruke disse forskjellige teknikkene. Noen av disse myntene er fortsatt til stede i verdens samlinger, og de kan til og med finnes i noen museer. En perfekt designet mynt er en som ser attraktiv ut, vakker og er produsert gjennom å ta hensyn til de tekniske aspektene.

Å overføre bildet fra en terning til mynten krever mye kraft. Hvis kraften er ubalansert, vil myntene gradvis gå i oppløsning. Disse desintegrerte formene kan sees på overflaten av myntene i form av klumper eller linjer.

Derfor er det svært viktig at myntene preges på riktig måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *