Den enkleste måten å investere i gull

Av | mars 12, 2023

Tidligere kan eksperter ha foreslått å sette investeringspengene dine i banken, men ikke mer. Ta mitt ord for det, nå er gull en tryggere investeringsledsager. Vestlige økonomier er i trøbbel akkurat nå, og det er alltid en god idé å investere i sølv og gull. Selv om bankrentene er ekstremt lave, ser gullprisen ut til å øke nesten hver dag. Jeg ser ikke slutten med det første.

Det er tre hovedmåter å sette pengene dine i gull. Du kan gå for ETFer eller børshandlede fond; Du kan kjøpe aksjer av gull (f.eks. i gruvedrift); Eller det er muligheten til å kjøpe gullbarrer selv. Bullion bør være det mest åpenbare valget for alle som starter.

Bullion kommer i to former: som mynter og som barrer (eller gullbarrer). Jeg anbefaler å starte med gullmynter av to grunner. For det første er mynter lettere å holde og selge enn gullbarrer. Mynter og medaljer gir også mer fleksibilitet når du ønsker å disponere eiendelene dine. For eksempel, hvis du ønsker å disponere tjuefem prosent av gullbeholdningen din, er det mer enkelt om du eier ti eller tolv mynter i stedet for gullbarrer.

Uansett hva du gjør, unngå salgsautomater med gullbuller. De spirer opp i kjøpesentre og kjøpesentre i mange land og er ment for investorer som ikke vet hva de gjør. Ingen profesjonelle forhandlere vil vurdere å kjøpe sine bullion fra en bullion maskin, så følg deres eksempel.

Sørg for at du søker etter det beste tilbudet før du kjøper noe. For å gjøre dette, må du vite hvordan systemet fungerer. Bullion-handlere tjener på det som teknisk kalles «spredningen». Dette er marginen du får når du kjøper til markedspris og selger høyere. Det er ikke noe fast beløp. Spredningen avhenger av mengden gull som tilbys og i hvilken form. Det kan også avhenge av hvem som selger gullet og hvor erfarne de er.

Gullmynter er delt inn i to hovedkategorier: numeriske mynter og gullmynter. Bullion-mynter preges kun for investeringsmarkedet, mens numismatiske mynter vanligvis er mynter som kan samles på egen hånd. De har vanligvis merverdi utover gullinnholdet. Hvor mye gullmynter koster avhenger av gullinnholdet og en liten margin på 5 til 8 prosent. Denne forskjellen kalles vanligvis «premiumpris». Vanlige investeringsgullmynter inkluderer UK Sovereign, den franske Napoleon, den malaysiske Kijang Imas, den sørafrikanske Krugerrand og den kinesiske Pandaen.

Du bør prøve å finne gullmynter med den laveste premien over den oppgitte gullprisen. En oz. Krugerranden fra Sør-Afrika er den vanligste gullmynten i verden og har alltid handlet til en liten premie i forhold til grunngullprisen. Du kan av og til kjøpe dem på eBay for en brøkdel av markedsverdien.

Hong Kong er verdens billigste sted å kjøpe gullbuller. Nabolaget rundt Queen’s Road i sentrale Hong Kong er kantet med banker som tilbyr gullmynter til 0,2 prosent under premiumprisen. Selvfølgelig, med mindre du er innen gangavstand, må du ta med transportkostnadene for å se om en tur er verdt det.

Minnemynter markedsføres med forventning om at verdien vil øke over tid. Dessverre er dette ikke ofte tilfelle, og den opprinnelige prisen er vanligvis mye høyere enn gullinnholdet. Å minne om begivenheter som «det første cruiseskipet som krysser Atlanterhavet på 50 dager» eller «150-årsjubileet for den første lovlige bakrusen i Texas» gir sjelden noen verdi til mynten. Dette er grunnen til at nesten alle eksperter advarer deg om å holde deg unna minnemynter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *