Det amerikanske ville vesten og sølvdollaren

Av | februar 27, 2023

Ideen til den amerikanske sølvdollaren kom fra en spansk mynt som var laget av nesten en unse sølv. De amerikanske kolonistene kalte den den spanske dollaren og sølvmynten ble ganske populær.

De første amerikanske sølvdollene ble preget i 1794, etter at den amerikanske kongressen stemte for å bruke dollaren som hovedformen for nasjonal valuta. Den ble brukt sammen med den spanske dollaren selv etter den revolusjonære krigen. US Mint skapte sølvdollar frem til år 1803, og sluttet deretter å tjene frem til 1836 – perioden i det gamle amerikanske vesten.

Befolkningen i det gamle vesten foretrakk sølvdollar fremfor papirsedler, da de følte at myntene hadde mer verdi ved at de var laget av sølv. Faktisk var sølvdollar en av hovedformene for valuta på midten til slutten av 1800-tallet, nest etter gull.

Sølvdollaren var ekstremt viktig for folket i det amerikanske vesten. For de som likte å besøke salongene, betydde det å ha et rettferdig byttemiddel for en drink i stedet for en uspesifisert klype gull av bartenderen. Det ble verdsatt av gamblere og elvebåtreisende, så vel som av de som kjøpte varer fra den lokale merkantilen, av samme grunn.

Vanlige folk var ikke de eneste som bar sølvdollaren. Mange av det gamle vestens mest anerkjente navn brukte dem også. Jesse James, Billy the Kid, Buffalo Bill Cody og Geronimo var alle kjent for å bære sølvdollar.

I det gamle vesten var sølvdollar verdt langt mer enn en dollar er i dag. Folk kunne kjøpe et par mokkasiner for $1,00. Sammenlign det med det du betaler for et par sko i dag, og de mokkasinene virker som et røverkjøp! Dollaren din ville også kjøpe deg 50 pund mel, 10 liter melk, 60 pund poteter, to pund sukker eller fem pund smør.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *