Dominion’s Dark Age Property Exchange-kort

Av | mars 8, 2023

Vel, ifølge den offisielle historien til det nye utvidelsesspillet Dominion: Dark Ages, er de gode tidene over (tematisk, selvfølgelig). For denne siste utgivelsen i sammenheng med den vilt populære Dominion-spillserien, har du gått ut av ditt en gang så luksuriøse og nå forlatte slott og inn i din idylliske avgrunn. Og nå som du er en tigger, kan du i det minste kaste når du vil!

Vel, kanskje ting har tatt en vending til det verre. Og det passer fint med temaene i den nye Dark Ages-utvidelsen. Med kort som Rats, Pillage og Graverobber er det ingen overraskelse at denne utgivelsen fokuserer på å kaste, kaste/forbedre og få kort med visse kort. Selv de fine, komfortable og ydmyke eiendommene som hver spiller startet spillet med i de forrige spillene, er nå erstattet av blandede ly-kort. Og siden de nye shelter-kortene er tilgjengelige i alle Dark Ages-spill, er det en diskusjon om hvordan de er sammenlignet med den forrige Empty Estate.

Men først er en gjennomgang av reglene for de tre krisesentrene på sin plass:

Hovel: Kostnad = 1 cent Korttype = Respons / Shelter. Regler = Du kan fjerne dette fra hånden din når du kjøper et seierskort.

Necropolis: Kostnad = 1 cent. Korttype = Handling / ly. Regler = +2 handlinger.

Gjengrodd eiendel: Kostnad = 1 cent. Korttype = seier / ly. Regler = 0 VP. +1 kort når du caster dette.

Før du fortsetter, bør det bemerkes at disse kortene ikke er tilgjengelig, og selv om de har verdi, kan de ikke kjøpes. Verdien skyldes hovedsakelig dump/oppgraderingssamspillet for å lette kostnadsberegninger. For eksempel kan et krisesenter gjøres om til et kort som koster 3 øre. Nå, en kort diskusjon om hvert av de nye aktivaerstatningskortene.

La oss først undersøke Hovel. Tematisk passer dette kortet bra med det nye settet. I stedet for å starte i en vakker eiendom, sitter du fast i en krok. Hva ville du gjort hvis du bodde i en kro? Hvorfor, selvfølgelig kom ut! Hovel er ikke et seierskort, gir ingen fordel, og er i utgangspunktet et drag på kortstokken. Så dette kortet er verre enn startarven. Men den eneste situasjonen som garanterer å kjøpe et vinnende kort å kaste i forrige spill er hvis du åpnet med 5/2 odds. Hvis du har alle 3 tilfluktsrom i hånden med to kobber, er det fornuftig å kjøpe hytta for skrotbesittelse (med mindre det er gode 2 myntkort på brettet). Ellers bytter du cruise cover-seierskortet for kjøpekraft eller motordeler. Som det gamle ordtaket sier, det krever penger å tjene penger, og når du først har landet i Havel, kan det være vanskelig å trekke en Jefferson opp.

For det andre, la oss undersøke den overskytende eiendommen. Dette kortet passer også til rikdom-til-rags-temaet. Den en gang så uberørte eiendommen er nå falleferdig og overfylt. Derfor mangler 1 seierspoeng (VP) av bobelønningen for boet. Siden det er et seierskort, vil det fortsatt være nyttig for VP-beregninger med Silk Road. Når du legger det i forkastbunken, reduserer +1-kortet effekten av oppgraderingen på gjeldende hånd, og oppgraderingen gir en 5-korts hånd. Dette tilfluktsrommet vil være et godt mål for tidlig forsøpling, og tilsvarer omtrent en kassert eiendom.

For det tredje, la oss undersøke nekropolisen. Dette kortet er mye bedre enn startboet. Hans +2 Actions-funksjon gir mer fleksibilitet med opplåsinger. Faktisk kan flere terminalhandlingskort kjøpes tidlig uten frykt for døden. En av de viktigste måtene dette påvirker spillingen på er med 3 myntangrep (som Rogue og Ambassador). Å tegne Necropolis med to juksekoder, spille begge og jukse to av motstanderens kobber til Curse-juksekoder kan bety seier.

Dette er selvfølgelig bare begynnelsen på mulighetene og de strategiske applikasjonene som kan lages med de nye Dominion Dark Age-kortene. Etter hvert som flere spill spilles med kortene, avsløres unike interaksjoner og ferdighetene øker. Sørg for å få ditt eget spill så snart som mulig!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *