drink med mynte og lime

Av | mai 30, 2023

Kjenner du til den forfriskende og velsmakende drikken med mynte og lime? Denne drinken er en perfekt drikk på varme dager og kan også fungere som en velkomstdrink på fester og sammenkomster.

Denne drikken, også kjent som en mojito, har sin opprinnelse fra Cuba. Drinken har blitt en populær og kjent cocktail over hele verden på grunn av dens friske smak og elegante utseende.

Den standardiserte oppskriften for en mojito inkluderer hvit rom, brunt sukker, frisk mynte, fersk limejuice og soda. Blant disse ingrediensene, gir den ferske mynten og limesaften en kjølende og forfriskende smak med en perfekt balanse mellom det søte og det sure.

For å lage mojito starter du først med 2 ss sukker og 1 lime, delt i 4 deler. Plasser sukker og lime i et glass og muddle (knus) ingrediensene sammen til sukkeret er oppløst og limesaften har blandet seg godt sammen.

Deretter legger du i ca. 10 blader med fersk mynte på toppen av sukker- og limesaften, og bruker en muddler eller skje til å muddle mynten forsiktig sammen med saftene.

Legg deretter til 1,5 dl rom, og fyll deretter resten av glasset med is. Topp opp med soda og rør forsiktig sammen.

For en alkoholfri variant, kan romen byttes ut med vannmelon eller tranebærjuice.

En mojito er ikke bare en velsmakende drikk, men også en som ser sofistikert og tiltalende ut. Så neste gang du skal arrangere en fest, eller om du bare vil ha en kjølende drink i sommervarmen, kan du prøve å lage mojito og imponere gjestene dine med din kulinariske evner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *