eplegele med mynte

Av | september 29, 2023

Eplegele med mynte: En frisk og smakfull kombinasjon

Epler og mynte er to ingredienser som utfyller hverandre perfekt når det kommer til å lage gelé. Den naturlige sødmen fra eplene og den forfriskende smaken av mynte gir en deilig og balansert smaksopplevelse. I denne artikkelen skal vi utforske hvordan du kan lage din egen eplegele med mynte, og hva du kan bruke den til.

For å lage eplegele med mynte trenger du følgende ingredienser:

– 1 kilo epler
– 800 gram sukker
– Saften fra 1 sitron
– 1 bunt fersk mynte

Før du begynner, er det viktig å vaske eplene godt og fjerne eventuelle skader eller dårlige partier. Deretter kutter du dem i mindre biter, og fjerner kjernehuset.

I en stor kjele, tilsetter du de hakkede eplene sammen med sukkeret og sitronsaften. Rør godt sammen og la det stå i 30 minutter, slik at sukkeret får tid til å trekke ut saften fra eplene.

Mens blandingen står og trekker, kan du forberede mynten. Skyll den godt og stilkene, og legg den til side.

Etter 30 minutter, setter du kjelen på komfyren og koker opp blandingen på middels varme. La det småkoke i omtrent 30-40 minutter, eller til eplene er helt myke og blandingen har tyknet.

Når blandingen har tyknet, tar du kjelen av varmen og tilsetter mynten. Bruk en stavmikser eller blender for å blende mynten sammen med epleblandingen, slik at du får en jevn konsistens og en fin grønn farge.

Hell den varme geléen på rene glass eller krukker, og sett på lokk. La geléen avkjøles helt før du setter den i kjøleskapet. Geléen vil fortsette å tykne mens den avkjøles.

Eplegele med mynte kan brukes til mange ulike formål. Den er nydelig som pålegg på en fersk brødskive eller rundstykke, og kan også brukes som en søt saus til pannekaker eller vafler. Den kan også være en spennende ingrediens i desserter, som for eksempel en eplegele-terte eller i en frisk eplegele-is.

Denne eplegeleen med mynte er ikke bare velsmakende, men den kan også være en flott gaveidé. Pakk den inn i et dekorativt glass eller krukke, og gi den til noen du er glad i. Det vil definitivt bli satt pris på!

Så neste gang du har noen epler som trenger å brukes opp, hvorfor ikke prøve å lage din egen eplegele med mynte? Denne friske og smakfulle kombinasjonen vil gi deg en ny opplevelse av den klassiske eplegeleen. God fornøyelse og nyt hver bit!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *