Er kryptovaluta pengenes fremtid?

Av | mars 11, 2023

Hvordan vil fremtiden for penger se ut? Tenk deg å gå inn på en restaurant og se på den digitale meny-tavlen for ditt favoritt-kombinasjonsmåltid. Bare, i stedet for å bli priset til $8,99, vises den som 009 BTC.

Kan krypto være pengenes fremtid? Svaret på dette spørsmålet avhenger av generell konsensus om flere viktige beslutninger, alt fra brukervennlighet til sikkerhet og regulering.

Vi undersøker begge sider av den (digitale) mynten og sammenligner og kontrasterer tradisjonelle fiat-penger med kryptovaluta.

Den første og viktigste komponenten er tillit.

Det er viktig at folk stoler på valutaen de bruker. Hva gir dollaren verdien? er det gull Nei, dollaren har ikke blitt støttet av gull siden 1970. Så hva gir dollaren (eller annen fiat-valuta) verdien? Noen lands valuta anses som mer stabil enn andre. Til syvende og sist stoler folk på at myndighetene som utsteder pengene står bak dem og i hovedsak garanterer deres «verdi».

Hvordan fungerer tillit med Bitcoin siden det er desentralisert, noe som betyr at det ikke er noe styrende organ som utsteder myntene? Bitcoin er på blokkjeden, som i utgangspunktet er en nettbok som lar hele verden se hver eneste transaksjon. Hver av disse transaksjonene blir verifisert av gruvearbeidere (folk som driver datamaskiner i et peer-to-peer-nettverk) for å forhindre svindel og også sikre at det ikke er dobbeltforbruk. I bytte for deres tjenester for å opprettholde integriteten til blokkjeden, blir gruvearbeidere betalt for hver transaksjon de bekrefter. Siden det er utallige gruvearbeidere som prøver å tjene penger, sjekker hver og en at de andre jobber for feil. Denne bevis-på-arbeid-prosessen er grunnen til at blokkjeden aldri har blitt hacket. I hovedsak er denne tilliten det som gir Bitcoin sin verdi.

La oss deretter se på tillitens nærmeste venn, sikkerhet.

Hva om banken min blir ranet eller det er uredelig aktivitet på kredittkortet mitt? Mine bankinnskudd er dekket av FDIC-forsikring. Banken min vil sannsynligvis også reversere belastningene på kortet mitt som jeg aldri har gjort. Det er ikke dermed sagt at kriminelle ikke kan utføre minst frustrerende og tidkrevende stunts. Det er mer eller mindre sjelefreden som kommer av å vite at jeg mest sannsynlig vil gardere meg mot enhver mishandling mot meg.

I krypto er det mange alternativer når det kommer til hvor du skal lagre pengene dine. Det er viktig å vite om transaksjonene er sikret for din beskyttelse. Det er anerkjente børser som Binance og Coinbase som har dokumentert erfaring med å fikse kundenes feil. Akkurat som det er mindre anerkjente banker rundt om i verden, er det også krypto.

Hva skjer hvis jeg kaster en tjuedollarseddel på bålet? Det samme gjelder kryptografi. Hvis jeg mister påloggingsinformasjonen min til en bestemt digital lommebok eller børs, vil jeg ikke få tilgang til disse myntene. Igjen, jeg kan ikke understreke nok viktigheten av å gjøre forretninger med et anerkjent selskap.

Det neste problemet er skala. Foreløpig kan dette være den største hindringen som hindrer folk i å gjøre flere transaksjoner på blokkjeden. Når det kommer til transaksjonshastighet, beveger fiat-penger seg mye raskere enn kryptovalutaer. Visa kan håndtere rundt 40 000 transaksjoner per sekund. Under normale omstendigheter kan blokkjeden bare håndtere omtrent 10 per sekund. Imidlertid vedtas en ny protokoll som vil øke til 60 000 transaksjoner per sekund. Kjent som Lightning Network, kan det gjøre krypto til pengenes fremtid.

Samtalen ville ikke vært komplett uten å snakke om bekvemmelighet. Hva pleier folk å like med sine tradisjonelle bank- og pengebruksmetoder? For de som foretrekker kontanter er det helt klart enkelt å bruke det meste av tiden. Hvis du prøver å bestille hotellrom eller leiebil, trenger du et kredittkort. Personlig bruker jeg kredittkortet mitt overalt for bekvemmeligheten, sikkerheten og belønningene.

Visste du at det finnes selskaper som tilbyr alt dette også på kryptoområdet? Monaco utsteder nå kort med Visa-logoen som automatisk konverterer din digitale valuta til lokal valuta.

Hvis du noen gang har prøvd å overføre penger til noen, vet du at denne prosessen kan være veldig kjedelig og dyr. Blockchain-transaksjoner lar en bruker sende krypto til hvem som helst i løpet av minutter, uavhengig av hvor de bor. Det er også betydelig billigere og sikrere enn å sende en bankoverføring.

Det er andre moderne metoder for å overføre penger som finnes i begge verdener. Ta apper som Zelle, Venmo og Messenger Pay, for eksempel. Millioner av millennials bruker disse appene hver dag. Visste du også at de også begynner å innlemme krypto?

Square Cash-appen inkluderer nå Bitcoin, og administrerende direktør Jack Dorsey sa: «For oss stopper ikke Bitcoin ved kjøp og salg. Vi tror dette er en transformativ teknologi for vår industri og ønsker å lære mer om det. så raskt som mulig. .»

Han la til: «Bitcoin gir en mulighet til å få flere mennesker inn i det finansielle systemet.»

Selv om det er klart at fiat-utgifter fortsatt dominerer måten de fleste av oss flytter rundt på penger, vinner det nye kryptosystemet raskt terreng. Bevisene er overalt. Før 2017 var det vanskelig å finne dekning i mainstream media. Bitcoin er nå dekket av nesten alle store forretningsmedier. Fra Forbes til Fidelity, alle veier inn med sine meninger.

Hva er min mening? Kanskje hovedgrunnen til at Bitcoin kan lykkes er at det er rettferdig, inkluderende og gir økonomisk tilgang til flere mennesker rundt om i verden. Banker og store institusjoner ser på dette som en trussel mot deres eksistens. De er på den tapende siden av den største formuesoverføringen verden noen gang har sett.

Fortsatt usikker? Still deg selv dette spørsmålet: «Stoler folk mer eller mindre på regjeringer og banker for hver dag som går?»

Svaret ditt på dette spørsmålet kan avgjøre pengenes fremtid.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *