ertepure mynte

Av | oktober 1, 2023

Ertepure med mynte er en frisk og smakfull rett som passer godt til sommerens måltider. Denne enkle og sunne retten kan både nytes som en forrett, hovedrett eller som tilbehør til andre retter. Ertepure med mynte er ikke bare deilig, men den er også rik på næringsstoffer som er bra for kroppen.

Erter er en grønnsak som har en mild og søt smak, og som er kjent for å være fulle av fiber og proteiner. De er også en utmerket kilde til vitaminer som K, C og B, i tillegg til mineraler som jern og magnesium. Erter er også rike på antioksidanter, som bidrar til å beskytte kroppen mot skadelige stoffer som kan forårsake sykdommer.

Mynte er en urt som er kjent for sin friske og kjølende smak. Den har også en rekke helsefordeler, inkludert fordøyelsesfremmende egenskaper og lindrende effekter på mage- og tarmproblemer. Mynte inneholder også antioksidanter og er rik på vitaminer og mineraler som kalsium, jern og vitamin A.

For å lage en enkel erte- og myntepure trenger du følgende ingredienser:
– 500 gram frosne erter
– En håndfull frisk mynteblader
– Saft fra en halv sitron
– 2 ss olivenolje
– Salt og pepper etter smak

Start med å koke de frosne ertene i godt saltet vann i ca. 5-7 minutter, eller til de er møre. Hell av vannet og skyll ertene i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen og beholde den fine grønnfargen.

Tilsett de kokte ertene, mynteblader, sitronsaft og olivenolje i en blender eller matprosessor. Kjør blandingen til den blir glatt og kremet. Du kan tilsette litt vann hvis du ønsker en tynnere konsistens.

Smak til med salt og pepper etter eget ønske. Du kan også tilsette litt ekstra olivenolje eller sitronsaft for å justere smaken.

Ertepure med mynte kan serveres både varm og kald. Den kan nytes som en forrett med ferskt brød eller grønnsaksstaver, som en hovedrett med tilbehør som bakte grønnsaker eller kylling, eller som en del av en større tallerken med forskjellige småretter.

Denne retten er ikke bare smakfull, men den er også rask og enkel å lage. Erter og mynte er en perfekt kombinasjon, og puren blir både frisk og kremet på samme tid. Denne retten er også ideell for vegetarianere og veganere, da den er helt plantebasert.

Ertepure med mynte er et sunt og deilig tillegg til ethvert måltid. Den kan både imponere gjester og tilfredsstille smaksløkene dine, samtidig som den gir kroppen din gode næringsstoffer. Prøv denne oppskriften neste gang du vil ha noe friskt og annerledes på bordet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *