ertesuppe med mynte

Av | oktober 2, 2023

Ertesuppe med mynte: En frisk og smakfull smaksopplevelse

Ertesuppe er en klassisk rett som har vært en del av den norske matkulturen i mange år. Den varmer godt på kalde vinterdager og har en deilig smak som kan få enhver til å lengte etter mer. Men hva skjer når man legger til en spennende vri ved å tilsette frisk mynte? Da får man en helt ny opplevelse som virkelig setter smaksløkene i gang.

Denne oppskriften er enkel å følge og tar ikke lang tid å lage. Du trenger følgende ingredienser:

– 500 gram tørkede erter
– 2 løk
– 2 gulrøtter
– 2 selleristilker
– 2 hvitløksfedd
– 1 liter grønnsakskraft
– 1 bunt mynteblader
– Salt og pepper etter smak
– Olivenolje

Først må du legge de tørkede ertene i vann over natten eller i noen timer før du begynner å lage suppen. Dette er viktig for å myke opp ertene og sikre en jevn og fin konsistens på suppen.

Deretter begynner du med å hakke løk, gulrøtter, selleri og hvitløk. Varm opp olivenolje i en stor kjele og tilsett løk og hvitløk. La det surre i noen minutter til løken blir myk og gyllen.

Deretter tilsetter du gulrøtter og selleri, og steker alt sammen i noen minutter til grønnsakene blir myke. Dette vil gi suppen en deilig sødme og tekstur.

Når grønnsakene er klare, tilsetter du de oppbløtte ertene og grønnsakskraften i kjelen. Rør godt rundt og la det hele koke opp. Reduser deretter varmen og la suppen putre i omtrent en time, eller til ertene har blitt veldig myke.

Når suppen har kokt ferdig, heller du den i en blender eller bruker en stavmikser for å lage den glatt og kremet. Tilsett salt og pepper etter smak, og rør godt sammen.

Nå er det på tide å tilsette det spennende elementet: mynteblader. Grovhakk mynten og tilsett den i suppen rett før servering. Myntens friskhet vil virkelig løfte suppen og gi den en unik smak.

Server ertesuppen med et dryss av friske mynteblader på toppen, og gjerne med noen sprøstekte brødskiver ved siden av. Denne suppen er perfekt som en varmende lunsjrett eller som en næringsrik middag.

Ertesuppe med mynte er en fin måte å eksperimentere med smaker på og utforske nye kombinasjoner. Mynten gir suppen en forfriskende og oppkvikkende smak, som skiller seg ut fra tradisjonelle oppskrifter. Denne retten er et bevis på at selv de enkleste rettene kan få et løft med noen velvalgte ingredienser.

Så neste gang du har lyst på en velsmakende ertesuppe, prøv å tilsette litt frisk mynte. Du vil bli overrasket over hvor mye dette kan forandre din tradisjonelle oppskrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *