facebook krypto valuta

Av | mai 25, 2023

Facebook Krypto Valuta: Hva Du Trenger å Vite

I slutten av juni 2019 presenterte Facebook sin plan om å lansere sin egen kryptovaluta, kalt Libra. Det kan være vanskelig å forstå hvordan denne nye digitale valutaen vil fungere, og hvordan den vil påvirke økonomien. Her er det du trenger å vite om Facebook kryptovaluta.

Hva Er Libra?

Libra er en digital kryptovaluta, eller en virtuell valuta, som det vil være mulig å bruke til betalinger via Facebooks plattformer og eventuelt også i butikker og andre steder. Facebook planlegger å lansere Libra i første halvdel av 2020, og du vil kunne kjøpe den med andre valutaer som US dollar og euro.

Hvordan Fungerer Libra?

Libra vil være en såkalt «stabell mynt», noe som betyr at det er knyttet til den faktiske verdien av andre valutaer og materielle ressurser som gull. Det vil også være et desentralisert system, noe som betyr at ingen sentralbank vil være ansvarlig for utstedelsen og reguleringen av valutaen.

For å kunne bruke Libra vil du trenge en digital lommebok, som vil være tilgjengelig gjennom en app som kan lastes ned på mobilen din. Deretter kan du overføre Libra til denne lommeboken ved å kjøpe den med andre valutaer, eller ved å tjene den gjennom ulike aktiviteter som belønnes med Libra. Når du har Libra i lommeboken, vil du kunne bruke den til å betale både venner og butikker.

Hva Er Forskjellen Mellom Libra og Andre Kryptovalutaer?

Selv om Libra, som de fleste andre kryptovalutaer, er basert på blockchain-teknologi, der hver transaksjon er kryptert og registrert i en desentralisert database, er det noen forskjeller mellom Libra og andre kryptovalutaer som bitcoin.

For det første vil Libra være knyttet til en rekke valutaer og ressurser, mens bitcoin stiger og faller i verdi basert på sin egen nisjeøkonomi. For det andre vil Libra være regulert og styrt av et konsortium satt sammen av over 20 store selskaper, inkludert PayPal, Visa, Mastercard og Uber, mens bitcoin og andre kryptovalutaer en er desentralisert og fri fra sentral inngripen.

Hvilke Bekymringer Har Vært Reist Om Libra?

Siden Facebook presenterte planene om Libra, har mange økonomiske eksperter og beslutningstakere uttrykt bekymring for valutaens implikasjoner på finansmarkedene og økonomien generelt. En av bekymringene har vært knyttet til Libras potensielle rolle i hvitvasking av penger og kriminell aktivitet.

Noen har også pekt på risikoen for at Libra vil destabilisere økonomien ved å øke inflasjonen, og at den kan svekke valutaene til utviklingsland som ikke er inkludert i konsortiet som styrer Libra.

Vil Libra påvirke deg?

Om du kommer til å bruke Libra eller ikke, avhenger av flere faktorer. Mye vil avhenge av om du stoler på Facebook og andre selskaper som er involvert i reguleringen av valutaen. For de som ikke har tillit til Facebook og de andre selskapene, vil det muligens ha liten betydning. For de som føler seg trygge og er villige til å prøve noe nytt, kan Libra vise seg å være en enkel og pålitelig måte å foreta betalinger på.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *