facebook krypto

Av | april 17, 2023

Facebook krypto – det nye store?

Facebook har lenge vært på jakt etter nye markeder å ta seg inn på, og nå har man satt øynene på kryptovaluta. Den nye valutaen, som så klart har fått navnet Facebook krypto eller Libra, har skapt en hel del blest i sosiale medier-verdenen. Men er dette egentlig et bra eller dårlig trekk fra Facebooks side?

For det første må vi se på hva kryptovaluta egentlig er. Kryptovaluta kan egentlig sees på som digital valuta. Det er en valuta som ikke er drevet av en sentralbank, som for eksempel Norges Bank, men heller er basert på databaser og kryptografi. Kryptovaluta særpreges også av at transaksjoner skjer direkte mellom brukere, uten behov for mellomledd som banker eller betalingsformidlere.

Facebooks utspill om å lansere sin egen kryptovaluta er ikke helt nytt. Flere selskaper har allerede forsøkt seg på dette, uten at det har blitt noen stor suksess. Men med Facebook i ryggen kan kanskje dette bli annerledes. Facebook har allerede en enorm brukerbase, og hvis Libra blir en suksess vil dette kunne ha store konsekvenser for hvordan vi bruker penger og handler varer og tjenester på nettet.

Så hva er så positivt med Facebook krypto? Det åpenbare svaret her er at det kan gjøre transaksjoner mye raskere og billigere enn hva vi i dag er vant med. Kryptovaluta krever ikke mellomledd som banker eller betalingsformidlere, som betyr at gebyrer og ventetid kan bli betydelig redusert. I tillegg vil Libra gi flere mennesker tilgang til internettbaserte tjenester og produkter.

Men det vil selvfølgelig også være negative sider ved Facebook krypto. For det første er kryptovaluta generelt ganske ustabile i verdi, og det kan være vanskelig å forutsi om verdien vil falle eller stige. I tillegg vil Libra kreve at Facebook samler inn og lagrer store mengder informasjon om sine brukere, som enkelte kritikere frykter kan brukes til uheldige formål.

Alt i alt er Facebook krypto et interessant nytt tiltak, som virkelig kan forandre måten vi bruker penger på nettet. Men som med alle nye teknologier og systemer vil det helt klart være fordeler og ulemper knyttet til dette. Vi får vente og se hva som skjer når Libra lanseres senere i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *