Fordeler og ulemper med et elektronisk betalingssystem

Av | februar 20, 2023

I denne høyteknologiske tidsalderen prøver kontanter hardt å konkurrere med elektroniske penger, siden mange mennesker i dag velger å bruke sine virtuelle lommebøker. Her vil du lese om fordeler og ulemper ved å bruke et elektronisk betalingssystem.

Det er tydelig å se at elektroniske betalingssystemer har flere fordeler enn tradisjonelle banktjenester. La oss se:

  • Du sparer på tid

Pengeoverføring fra en virtuell konto til en annen kan bare ta noen få minutter, mens en bankoverføring eller postoverføring kan ta flere dager. Dessuten må du bruke litt tid på å gå til banken eller postkontoret og stå i kø.

  • Utgiftskontroll

Selv om en person er villig til å kontrollere utbetalingene sine, kan det kreve mye tålmodighet å notere ned alle utgiftene, og dette tar opp en stor del av totalbeløpet. På den annen side inkluderer den virtuelle kontoen historien til alle transaksjonene, inkludert butikknavnet og beløpet som er brukt. Det beste av alt er at du kan sjekke det når og hvor du vil. I dette tilfellet fungerer et elektronisk betalingssystem til din fordel.

  • Redusert tap og tyveririsiko

Du vil ikke gjøre den feilen å miste eller legge igjen den virtuelle lommeboken din, og den kan aldri bli tatt av ranere.

  • Brukervennlig

Alle tjenester tar sikte på å nå ut til et større antall publikum, og derfor bør grensesnittet deres være enkelt å forstå for brukerne. Dessuten kan brukere alltid be om hjelp fra supportteamet siden de jobber 24/7. Du kan også få svar via forumene.

  • Praktisk å bruke

Så lenge du har tilgang til Internett, kan du utføre overføringer når som helst og hvor som helst.

Etter å ha diskutert fordelene som følger med å bruke et elektronisk betalingssystem, er det viktig å snakke om dets ulemper også:

  • Begrensninger

I hvert betalingssystem er det en grense med hensyn til antall transaksjoner du kan gjøre per dag og maksimalt beløp du kan ta ut.

  • Risiko for å bli hacket

Risikoen kan reduseres når du følger sikkerhetsforskriftene. Dette kan sammenlignes med risikoen for å bli ranet. Situasjonen kan bli verre når behandlingsselskapets system bryter sammen, siden dette kan føre til lekkasje av konfidensiell informasjon på nettkortene, så vel som dets eiere. Selv om enkelte elektroniske betalingssystemer ikke lanserer plastkort, kan de imidlertid være involvert i identitetstyveriskandaler.

  • Problemet med pengeoverføring fra ett betalingssystem til et annet

Det meste av tiden samarbeider ikke elektroniske betalingssystemer med hverandre. Hvis det er tilfelle, kan du bruke tjenester for e-valutaveksling. Det kan imidlertid ta mye tid når du ikke har en tjeneste du kan stole på for dette formålet.

  • Mangel på anonymitet

Siden databasen til betalingssystemet lagrer alle transaksjonene dine – som navn på mottaker, beløp og tid – kan etterretningsbyrået få tilgang til all informasjonen din. Bestem om det er bra eller dårlig.

  • Behovet for Internett-tilgang

Når du ikke har noen Internett-tilkobling, kan du ikke utføre transaksjoner på nettkontoen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *