fram over polhavet mynt

Av | juli 2, 2023

Fram over Polhavet-mynten er en særegen og historisk mynt som har en unik symbolikk og betydning. Denne fascinerende mynten er et minnesmerke over Fridtjof Nansens vellykkede polarferd med skipet «Fram».

Mynten ble utgitt av Norges Bank i 2011 for å markere 150-årsjubileet for Fridtjof Nansens fødsel. Nansen, en norsk oppdagelsesreisende og vitenskapsmann, er kjent for sine ekspedisjoner til polare strøk og for sin innsats for å utforske nordområdene.

Myntens design er inspirert av Nansens berømte polarferd med «Fram» fra 1893 til 1896. På forsiden av mynten finner vi et portrett av Nansen, omgitt av Nordpolkartet og teksten «FRAM OVER POLHAVET». På baksiden er det et bilde av skipet «Fram» i polisen, flankert av polarsirkelen og framgangsrodene som symboliserer Nansens dristighet og seier over de barske polarforholdene.

Mynten er preget i rent sølv og har et begrenset opplag på kun 15 000 eksemplarer. Den er en ettertraktet samlermynt og en hyllest til Nansens utrettelige innsats for å utforske og kartlegge de fjerne nordområdene.

Nansens polarferd med «Fram» var en historisk begivenhet som først og fremst hadde som mål å bevise eksistensen av et havområde rundt Nordpolen. Nansen var en pioner innen polarforskning og introduserte innovative teknikker og utstyr for å overleve i det ugjestmilde polklimaet. Hans ekspedisjon banet vei for senere utforskning av Arktis og inspirerte utallige oppdagelsesreisende og forskere.

Fram over Polhavet-mynten er et symbol på Nansens mot, utholdenhet og evne til å tenke nytt. Den minner oss om viktigheten av å utforske og bevare våre naturområder, samtidig som den hedrer Nansens betydning som en nasjonalhelt og ikonisk figur i norsk historie.

Denne spesielle mynten har både historisk og kulturell verdi og er ikke bare et samlerobjekt, men også et minnesmerke over en av Norges store helter. Den framstår som en påminnelse om Nansens bidrag til polarforskning og hans genuine kjærlighet til naturen og eventyret.

Fram over Polhavet-mynten er en skatt for samlerentusiaster og en viktig påminnelse om norsk utforskningshistorie. Den tjener som en påminnelse om hvor langt vi har kommet og de utfordringene som gjenstår i å utforske og beskytte våre mest sårbare naturressurser.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *