Gamle indiske mynter er verdt selv i dag!

Av | februar 22, 2023

Omtrent alle kan bli myntsamlere. Du kan ta opp myntsamling enten som en seriøs hobby eller et uformelt tidsfordriv. Gamle indiske mynter er høyt verdsatt, og å samle dem kan også være veldig vanedannende. En myntsamler kalles en numismatiker, og når du først har blitt det, kan du samle alle slags mynter du velger. Den indiske myntslekten er veldig gammel, og den eldste indiske mynten går tilbake til 2600 ulike år. Noen varianter dateres helt tilbake til Kanishka-dynastiet og har zoroastriske ideer og iranske gudinner.

Et histories skattehus:

India har en veldig rik historisk fortid, og enhver snakk om indisk mynt er ufullstendig uten omtale av fylkets historie. Alexander den store satte sitt preg på indiske mynter, og det samme gjorde nederlenderne og portugiserne. Britene styrte selvfølgelig India i nærmere 4 århundrer og etterlot et uutslettelig trykk på indisk mynt. Tallrike varianter ble preget og forskjellige metaller brukt.

Alle disse variantene er viktige koblinger til landets fortid og er budbringere for den rike og varierte kulturen i landet. Disse eldgamle myntene var av forskjellige metaller, alt fra edle som gull og sølv til mindre edle som kobber. Noen varianter ble også laget av en legering av 5 forskjellige metaller.

Høyt verdsatt:

I dag, selv om den gamle mynten er laget av gull og sølv er høyt verdsatt, er andre metallmynter også svært verdifulle. I antikken var metallets egenverdi lik myntens pålydende. I dag er det ikke prisen på metallet som betyr noe, det er det faktum at de tilhørte en annen epoke som gjør det! Feilmynter er sjeldne og mange samlere av gamle indiske mynter er villige til å betale en høy pris for dem. Svært populære er myntene fra British India. De ble laget av sølv, og senere ble de fleste laget av en kobber- og sølvlegering. De ble påtrykt ansikter til kong George, inkludert andre.

Hvor kan du kjøpe dem?

Gamle indiske mynter kan kjøpes og selges online gjennom auksjonssider. Flere seriøse samlere annonserer også myntene sine på nett, og du kan kontakte dem derfra. Anerkjente nettauksjonshus belaster deg med en provisjon for ethvert salg de har gjort, og du kan kanskje kjøpe disse gamle myntene til en bedre pris ved å gå direkte til en myntforhandler. Vær alltid på vakt når du kjøper eller selger gamle varianter, siden det er flere skruppelløse mennesker som kanskje venter på å tjene penger ved å selge kopier med autentisk utseende. Fremfor alt, nyt din myntsamlerhobby og ha det gøy.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *