Gullmynt gresste

Av | februar 21, 2023

Flere planter er vanligvis kjent som gullmyntgress, inkludert Desmodium styracifolium, Glechoma hederaea og Lysimachia christinae. Disse plantene er ikke nært beslektet, men de har en overfladisk likhet med hverandre siden bladene deres ser ut som gullmynter. GCG refererer oftest til Desmodium styracifolium, som stammer fra Asia. Det gir betydelige helsemessige fordeler, og konsumeres vanligvis i form av en te eller tinktur.

Oversikt

GCG er hjemmehørende i østasiatiske land som Kina, Kambodsja, Malaysia, Laos og Vietnam. Det er mest vanlig i gressletter i lave høyder, typisk under 1000 meter. GCG er kommersielt dyrket i Kina, spesielt Fujian, Hainan og Guangdong-provinsene.

GCG er ikke et ekte gress og ser vanligvis ut som en liten busk. Den kan nå en høyde på én meter og har små blomster som vokser i klaser. GCG-planter har blomster av begge kjønn, som blomstrer om sommeren. Bladene er formet som ovaler eller sirkler med en diameter på mindre enn to tommer. Grenene er dekket med hår som kan være hvite eller gule.

fordeler

Den primære helsefordelen med GCG er å redusere størrelsen på nyrestein slik at de kan passere under vannlating. GCG kan også redusere størrelsen på gallestein slik at de ikke lenger forårsaker symptomer. Dette kan forhindre behovet for operasjon for å fjerne steinene.

Bivirkninger

Terapeutiske doser av GCG er ikke nært forbundet med noen uønskede bivirkninger. Imidlertid kan personer som tar GCG oppleve uønskede symptomer forårsaket av forbigående nyrestein. Disse symptomene inkluderer oftest kvalme, hodepine, feber og oppkast.

Forberedelse

GCG kan tilberedes som en te i henhold til produsentens instruksjoner. Dette innebærer vanligvis å koke vann og legge den tørkede urten i vannet, enten i løs form eller i teposer. Dekk beholderen med vann og la GCG-teen trekke i henhold til instruksjonene.

GCG kan også tilberedes i en alkoholholdig løsning, vanligvis kjent som en tinktur. En typisk oppskrift består av å blande en unse løs, tørket GCG med åtte gram 100-proof vodka. Sørg for at nivået på vodkaen er omtrent en tomme over urtene. Forsegl beholderen for å sikre at den er lufttett og la beholderen stå uforstyrret i to uker. Snu beholderen opp ned og la den stå i ytterligere to uker. Sil ut urtene og hell væsken i en annen beholder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *