gyldige svenske mynter 2018

Av | april 18, 2023

Som en del av Den europeiske unionen har Sverige valgt euro som sin offisielle valuta, men som et land med en rik historie med sin egen valuta, fortsetter Sverige å produsere svenske mynter på egen hånd. Disse myntene er fortsatt anerkjent som offisiell valuta i Sverige og kan brukes sammen med euro for å kjøpe varer og tjenester i hele landet.

De svenske myntene som er i sirkulasjon, er produsert i ulike metaller og størrelser. De mest vanlige myntene er 1-, 2-, 5- og 10-kroner mynter, som er laget av kobbernikkel eller stål. 1- og 5-kroner myntene har et hull i midten, mens 2- og 10-kroner myntene har en bøyd kant.

I tillegg til disse vanlige myntene har Sverige også utgitt flere samlemynter, inkludert mynter med spesielle design for nasjonale jubileer og historiske hendelser. Disse myntene er ofte laget av mer verdifulle metaller, for eksempel gull eller sølv, og har høyere verdi enn vanlige svenske mynter.

Selv om svenske mynter fortsatt er i bruk i Sverige, vil mange butikker og tjenesteleverandører også godta euro. For reisende som besøker Sverige, kan det være lurt å ha en blanding av svenske mynter og euro for å sikre at de kan kjøpe alt de trenger.

Ved inngangen til 2018 er alle svenske mynter fra tidligere år fortsatt gyldige, og det er ingen planer om å utstede nye mynter i nærmeste framtid. Så hvis du har svenske mynter du har hatt en stund eller får tak i mynter fra tidligere år, kan du fortsatt bruke dem som vanlig som betaling for tjenester og varer.

Så neste gang du besøker Sverige, ta en titt på de forskjellige svenske myntene som sirkulerer rundt, og se om du kan samle noen samlemynter for å ta med deg hjem. Med en rik historie og en unik design, kan svenske mynter være en interessant og verdifull tillegg til et myntsamling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *