gyldige svenske mynter 2019

Av | november 12, 2023

I 2019 finnes det flere gyldige svenske mynter i omløp. Disse myntene brukes i dagligvarebutikker, kiosker og andre steder over hele Sverige. De forskjellige myntene har ulike verdier og er preget med ulike motiver.

En av de mest vanlige myntene er den enkronen. Den er utformet i kopperfarget stål og har et motiv av en løk på den ene siden og Sveriges riksvåpen på den andre siden. Enkronen er mye brukt i småkjøp og for å betale for parkering.

Den andre vanlige mynten er femkronen. Den er utformet i kobberfarget stål og nikkel og har et motiv av en humle på den ene siden og Sveriges riksvåpen på den andre siden. Femkronen er vanlig å bruke til å betale for kollektivtransport eller for mindre kjøp.

For de som ønsker å handle større beløp med mynter, finnes det også ti- og tjuekroner i sirkulasjon. Ti- og tjuekronene har også Sveriges riksvåpen på den ene siden, men har ulike motiv på den andre siden. Ti- og tjuekronene er nyttige for å betale for større innkjøp eller for å få vekslepenger.

Alle disse myntene er gyldige i 2019 og kan brukes til å betale for varer og tjenester i Sverige. Det er viktig å merke seg at det er ulovlig å nekte å godta disse myntene som betalingsmiddel i butikker og andre virksomheter i Sverige.

Det er også viktig å være oppmerksom på at det er enkelte eldre mynter som ikke lenger er gyldige. Disse myntene er ikke tillatt å bruke som betalingsmiddel, men de kan fortsatt veksles inn i bankene.

Så om du planlegger å besøke Sverige i 2019, trenger du ikke å bekymre deg for å ha riktige mynter tilgjengelig. Enkronen, femkronen, tiøren og tjuekronen er alle gyldige og kan brukes til å handle og betale for tjenester i hele landet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *