Har kryptovaluta blitt enhver indianers drømmeinvestering?

Av | mars 2, 2023

Rike belønninger innebærer ofte stor risiko, og det samme gjelder det svært volatile kryptovalutamarkedet. Usikkerhetene i 2020 globalt førte til en økt interesse fra massene og store institusjonelle investorer for handel med kryptovalutaer, en ny tids aktivaklasse. Økende digitalisering, fleksibelt regelverk og høyesteretts opphevelse av forbud mot banker som handler med kryptobaserte selskaper har parkert investeringer på mer enn 10 millioner indere det siste året. Flere store globale kryptovalutabørser leter aktivt etter det indiske kryptomarkedet, som har vist en vedvarende økning i daglig handelsvolum det siste året, midt i et stort prisfall ettersom mange investorer så på verdikjøp. Ettersom kryptovaluta-vanviddet fortsetter, har mange nye kryptovalutabørser kommet opp i landet som muliggjør kjøp, salg og handel ved å tilby funksjonalitet gjennom brukervennlige applikasjoner. WazirX, Indias største handelsplattform for kryptovaluta, doblet sine brukere fra én million til to millioner mellom januar og mars 2021.

Hva er det som driver verdens største kryptobørser til det indiske markedet?

I 2019, verdens største kryptovalutautveksling etter handelsvolum, kjøpte Binance den indiske handelsplattformen WazirX. En annen kryptooppstart, Coin DCX sikret investering fra Seychelles-baserte BitMEX og San-Francisco-baserte giganten Coinbase. Krypto- og blokkjede-oppstartene i India har tiltrukket seg investeringer på USD 99,7 millioner innen 15. juni 2021, som utgjorde rundt USD 95,4 millioner i 2020. I løpet av de siste fem årene har globale investeringer i det indiske kryptomarkedet økt med en hele 1487%.

Til tross for Indias uklare politikk, satser globale investorer enorme satser på landets digitale myntøkosystem på grunn av en rekke faktorer som f.eks.

• Teknologikyndig indisk befolkning

Den dominerende befolkningen på 1,39 milliarder er unge (median alder mellom 28 og 29 år) og teknologikyndige. Mens den eldre generasjonen fortsatt foretrekker å investere i gull, eiendom, patenter eller aksjer, omfavner de nyere de høyrisiko kryptovalutabørsene ettersom de er mer tilpasningsdyktige til dem. India rangerer 11. på Chainalysis sin 2020-rapportliste for global adopsjon av krypto, som viser spenningen rundt krypto blant den indiske befolkningen. Heller ikke den mindre enn vennlige holdningen til myndighetene til krypto eller rykter som svirrer rundt kryptoen er i stand til å rokke ungdomsbefolkningens tillit til det digitale myntmarkedet.

India tilbyr det billigste internett i verden, der én gigabyte med mobildata koster rundt $0,26 mens det globale gjennomsnittet er $8,53. Så nesten halvparten av milliarden brukere drar fordel av rimelig internettilgang, noe som øker Indias potensial til å bli en av de største kryptoøkonomiene i verden. I følge SimilarWeb er landet den nest største kilden til nettrafikk til peer-to-peer bitcoin-handelsplattformen, Paxful. Mens mainstream-økonomien fortsatt sliter fra «pandemieffekten», får kryptovaluta fart i landet ettersom den gir den unge generasjonen en ny og rask måte å tjene penger på.

Det er trygt å si at kryptovaluta kan bli for indiske millennials hva gull er for foreldrene deres!

• Fremvekst av Fintech-start-ups

Kryptovaluta-mani førte til fremveksten av flere handelsplattformer som WazirX, CoinSwitch, CoinDCX, ZebPay, Unocoin og mange andre. Disse kryptovalutautvekslingsplattformene er svært sikret, tilgjengelige på tvers av ulike plattformer, og tillater umiddelbare transaksjoner, og gir et vennlig grensesnitt for kryptoentusiaster til å kjøpe, selge eller handle digitale eiendeler ubegrenset. Mange av disse plattformene aksepterer INR for kjøp og handelsgebyrer så lave som 0,1 %, så enkle, raske og sikre plattformer gir en lukrativ mulighet for både førstegangsinvestorer og lokale handelsmenn.

WazirX er en av de ledende kryptovalutautvekslingsplattformene med over 900 000 brukere som gir kunder peer-to-peer transaksjonsmuligheter. CoinSwitch Kuber gir den beste kryptovalutautvekslingsplattformen for indere og er ideell for nybegynnere så vel som daglige brukere. Unocoin er en av de eldste cryptocurrency-utvekslingsplattformene i India som står for over en million tradere gjennom mobilapplikasjoner. CoinDCX gir brukere 100+ kryptovalutaer som et alternativ for å foreta utveksling og gir til og med investorer forsikring for å dekke tap i tilfelle et sikkerhetsbrudd. Så globale investorer ser på overfloden av kryptovalutautvekslingsplattformer i India for å dra nytte av det fremvoksende markedet.

• Blandet regjeringsrespons

Lovforslaget om et forbud mot en virtuell valuta som vil kriminalisere alle som er engasjert i besittelse, utstedelse, gruvedrift, handel og overføring av kryptoaktiva kan bli vedtatt i lov. Finans- og bedriftsminister Nirmala Sitharaman lettet imidlertid noen investorers bekymringer og sa at regjeringen ikke har planlagt å fullstendig hindre bruk av kryptovaluta. I en uttalelse gitt til en ledende engelsk avis, Deccan Herald, sa finansministeren: «Fra vår side er vi veldig klare på at vi ikke lukker alle alternativer. Vi vil tillate visse vinduer for folk å gjøre eksperimenter på blokkjeden, bitcoins. , eller kryptovaluta.» Det er tydelig at regjeringen fortsatt undersøker den nasjonale sikkerhetsrisikoen som kryptovalutaer utgjør før de bestemmer seg for å sette et fullstendig forbud.

I mars 2020 omgjorde Høyesterett sentralbankens avgjørelse om å forby finansinstitusjoner å handle med kryptovalutaer, noe som fikk investorer til å hope seg inn i kryptovalutamarkedet. Til tross for den vedvarende frykten for forbud, fortsatte transaksjonsvolumene å svulme, og brukerregistrering og pengeinnstrømning ved lokale kryptobørser ble 30-doblet fra et år siden. En av Indias eldste børser, Unocoin la til 20 000 brukere i januar og februar 2021. Det totale volumet av Zebpay per dag i februar 2021 tilsvarte volumet som ble generert i hele februar 2020. Med hensyn til kryptovaluta-scenariet i India, finans Minister sa i et CNBC-TV18-intervju, «Jeg kan bare gi deg denne ledetråden om at vi ikke lukker tankene våre, vi ser på måter eksperimenter kan skje i den digitale verden og kryptovaluta.»

I stedet for å sitte på sidelinjen, ønsker investorer og interessenter å gjøre det beste ut av å spre det digitale myntøkosystemet inntil regjeringen innfører forbudet mot «privat» kryptovaluta og annonsert suveren digital valuta.

Er India på vei mot finansiell inklusivitet med kryptovaluta?

En gang betraktet som en «gutteklubb» på grunn av det dominerende mannlige engasjementet i kryptovalutamarkedet, har det stadig økende antallet kvinnelige investorer og tradere ført til mer kjønnsnøytralitet i den nye og digitale formen for investeringsmetoder. Tidligere holdt kvinner seg til tradisjonelle investeringer, men nå blir de risikotakere og begir seg ut i kryptoområdet i India. Etter at toppdomstolen avklarte lovligheten av «virtuell valuta», den indiske kryptovalutaplattformen, var CoinSwitch vitne til en eksponentiell 1000% økning i kvinnelige brukere. Selv om kvinnelige investorer fortsatt utgjør en liten prosentandel av kryptosamfunnet, stiller de hard konkurranse på det indiske markedet. Kvinner har en tendens til å spare mye mer enn sine mannlige kolleger, og mer sparing betyr mer mangfold i investeringer som høyavkastningsmidler som kryptovalutaer. Kvinner er også mer analytiske og bedre til å vurdere risiko før de tar de riktige investeringsvalgene, så de er mer vellykkede investorer.

Økende mainstream institusjonell bruk av kryptovalutaer

Usikkerhet og panikk vakt av SARS-Covid 19 førte til en likviditetskrise allerede før den økonomiske krisen startet. Mange investorer konverterte sine beholdninger til kontanter for å sikre sin økonomi, noe som resulterte i kollapsede priser på bitcoin og altcoin. Men selv om krypto fikk en stor krasj, klarte den fortsatt å være den best presterende aktivaklassen i år 2020. Med den økte sårbarheten til systemet og tap av tillit til sentralbankens politikk og penger i dets nåværende design, har folk har en økt appetitt på digitale valutaer som resulterte i tilbakegangen til kryptovaluta. På grunn av den fantastiske ytelsen til kryptovaluta midt i den globale finanskrisen, har opptrenden styrket interessen for det virtuelle valutamarkedet i Asia og resten av verden.

Videre, for å øke samfunnets etterspørsel etter praktiske og pålitelige transaksjonsløsninger, har digitale betalingsgatewayer som PayPal også vist sin støtte til kryptovalutaer som kan gjøre det mulig for forbrukere å holde, kjøpe eller selge med virtuelle eiendeler. Nylig kunngjorde Tesla-sjef Elon Musk en investering i kryptovalutamarkedet verdt 1,5 milliarder dollar, og at elselskapet ville akseptere bitcoin fra kjøpere, noe som førte til et internasjonalt prishopp på bitcoin fra 40 000 til 48 000 dollar innen to dager. To av de største plattformene for å foreta betalinger over hele verden, Visa og Mastercard, støtter også kryptovalutaer ved å introdusere dem som et medium for å utføre transaksjoner. Mens Visa allerede har kunngjort å tillate transaksjoner med stabile mynter på Ethereum-blokkjeden, vil Mastercard begynne transaksjoner med krypto en gang i 2021.

Hva vil fremtiden bringe for Cryptocurrency-markedet i India?

Det indiske kryptovalutamarkedet er ikke immunt mot de forferdelige kryptokrasjene. Til tross for enorme investeringer fra globale motparter, holder lokale investorer fortsatt avstand til kryptoinvesteringer på grunn av usikkerhet om lovligheten av det digitale myntøkosystemet i India, samt den høye volatiliteten i markedet. Selv om kryptovalutamarkedet blomstrer siden i fjor, eier indianerne mindre enn 1 % av verdens bitcoin, noe som skaper en strategisk ulempe for den indiske økonomien. Den indiske regjeringen planlegger å utnevne et nytt panel for å studere muligheten for å regulere digitale valutaer i landet, samt fokusere på blokkjedeteknologi og foreslå det for teknologiske forbedringer.

Evnen til blokkjedeteknologi til å gi en trygg og uforanderlig infrastruktur er blitt realisert av ulike bransjer for å innpode transparens i transaksjoner. For et land med over 15 millioner kryptoadoptere kan den nye anbefalingen fra komiteen ha stor verdi for å bestemme fremtiden for kryptovaluta i India. Interessentene tror imidlertid at den tekniske og økonomiske kraften vil gjøre India til en nøkkelaktør i krypto- og blokkjedemarkedet. Gradvis får kryptovalutaen mainstream aksept, noe som kan føre til høyere bruk av digital valuta.

Ifølge en annen TechSci Research-rapport om «India Cryptocurrency Market Ved å tilby (maskinvare og programvare), etter prosess (gruvedrift og transaksjon), etter type (Bitcoin, Etgereum, Bitcoin Cash, Ripple, Dashcoin, Litecoin, andre), etter sluttbruker (bankvirksomhet, eiendom, aksjemarked og virtuell valuta) , By Region, Forecast & Opportunities, 2026″, Indias kryptovaluta forventes å vokse med en betydelig CAGR på grunn av økende krav til åpenhet og reduksjon i transaksjonskostnader. I tillegg er økende bruk av digital valuta og voksende blokkjedeteknologi drivstoff for Indias kryptovalutamarked.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *