has kryptos been solved

Av | april 18, 2023

Det har lenge vært diskusjoner rundt om kryptovalutaer som Bitcoin og Ethereum faktisk kan løses for å avdekke deres sanne verdi og opprinnelse. Mange mener at kryptos aldri kan løses helt, da de er desentraliserte og volatile. Men det finnes likevel noen som hevder å ha løst kryptos, og her er hva vi vet til nå.

Den mest kjente kryptoen som hevdes å være løst er Bitcoin. I 2018 hevdet en gruppe utviklere at de hadde løst kryptos, og at det faktiske navnet på oppfinneren av Bitcoin var en australsk mann ved navn Craig Wright. Wright hadde også hevdet at han var oppfinneren av Bitcoin, men hans påstander hadde blitt møtt med skepsis tidligere.

Til tross for at Wrights påstander ble støttet av noen, ble hans bevis aldri bevist og mange krypto-eksperter avviste hans påstander som falske. Så langt har det ikke blitt klart om noen har klart å løse Bitcoin.

Når det gjelder Ethereum, har også noen hevdet å ha løst denne kryptoen. En amerikansk hacker ved navn Samy Kamkar hevdet i 2016 å ha funnet en sårbarhet i Ethereum-blockchainen som gjorde det mulig å «stjele» Ether – valutaen som brukes på Ethereum.

Kamkar publiserte en video som viste hvordan han klarte å utnytte sårbare smarte kontrakter på Ethereum, men Ethereum-utviklerne har senere uttalt at Kamkars teknikk kun fungerte på en eldre versjon av blockchainen, og at sårbarheten ble tettet kort tid etter at den ble oppdaget.

I tillegg finnes det flere mindre kryptos som noen hevder å ha løst. Disse inkluderer blant annet ZCash og Monero, men også her er det lite bevis som støtter påstandene om at de er løst.

Alt i alt kan det altså sies at kryptos ikke har blitt løst fullstendig. Det finnes noen påstander og enkelte sårbarheter har blitt oppdaget, men ingen har foreløpig klart å helt avdekke kryptoenes virkelige verdi og opphav. Kryptovalutaer forblir derfor fortsatt en spennende og mangfoldig sektor fylt med usikkerhet og potensiell fremgang.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *