Hva er en ICO i kryptovaluta?

Av | mars 8, 2023

ICO er forkortelse for innledende mynttilbud. Når du lanserer en ny kryptovaluta eller krypto-token, tilbyr utviklere investorer et begrenset antall enheter i bytte mot andre store kryptovalutaer som Bitcoin eller Ethereum.

ICO-er er utrolige verktøy for raskt å regne ned utviklingsmidler for å støtte nye kryptovalutaer. Tokens som tilbys under en ICO kan selges og handles på kryptovalutabørser, forutsatt at det er tilstrekkelig etterspørsel.

Ethereum ICO er en av de mest bemerkelsesverdige suksessene, og populariteten til Initial Coin Offerings vokser mens vi snakker.

En kort historie om ICO-er

Ripple er sannsynligvis den første kryptovalutaen distribuert gjennom en ICO. Tidlig i 2013 begynte Ripple Labs å utvikle Ripple-betalingssystemet og genererte omtrent 100 milliarder XRP-tokens. De ble solgt gjennom en ICO for å finansiere utviklingen av Ripple-plattformen.

Mastercoin er en annen kryptovaluta som har solgt noen millioner tokens for Bitcoin under en ICO, også i 2013. Mastercoin hadde som mål å tokenisere Bitcoin-transaksjoner og kjøre smarte kontrakter ved å lage et nytt lag på toppen av den eksisterende Bitcoin-koden.

Selvfølgelig er det andre kryptovalutaer som har blitt vellykket finansiert gjennom ICO-er. I 2016 samlet Lisk inn omtrent 5 millioner dollar under det første mynttilbudet.

Imidlertid er Ethereum ICO som fant sted i 2014 sannsynligvis den mest bemerkelsesverdige til dags dato. Under sin ICO solgte Ethereum Foundation ETH for 0,0005 Bitcoin hver, og samlet inn nesten 20 millioner dollar. Med Ethereum som utnytter kraften i smarte kontrakter, banet det vei for neste generasjon av innledende mynttilbud.

Ethereum ICO, en oppskrift på suksess

Ethereums smartkontraktsystem har implementert ERC20-protokollstandarden som setter grunnreglene for å lage andre kompatible tokens som kan transaksjoneres på Ethereum-blokkjeden. Dette tillot andre å lage sine egne tokens, i samsvar med ERC20-standarden som kan byttes mot ETH direkte på Ethereum-nettverket.

DAO er et bemerkelsesverdig eksempel på vellykket bruk av Ethereum smarte kontrakter. Investeringsselskapet samlet inn 100 millioner dollar i ETH, og investorer mottok DAO-tokens i retur som tillot dem å delta i styringen av plattformen. Dessverre mislyktes DAO etter å ha blitt hacket.

Ethereums ICO og dens ERC20-protokoll har skissert den siste generasjonen av crowdfunding blockchain-baserte prosjekter gjennom innledende mynttilbud.

Det gjorde også investering i andre ERC20-tokens mye enklere. Bare overfør ETH, stikk kontrakten i lommeboken din, og de nye tokenene vil dukke opp på kontoen din som du kan bruke som du ønsker.

Det er klart at ikke alle kryptovalutaer har ERC20-tokens som lever på Ethereum-nettverket, men nesten alle nye blokkjede-baserte prosjekter kan lansere et innledende mynttilbud.

Den juridiske statusen til ICOer

Når det kommer til lovligheten til ICO-er, er det litt av en jungel der ute. I teorien selges tokens som digitale varer, ikke finansielle eiendeler. De fleste jurisdiksjoner har ennå ikke regulert ICO-er, så forutsatt at grunnleggerne har en erfaren advokat på laget, bør hele prosessen være papirløs.

Likevel har noen jurisdiksjoner lagt merke til ICO-er og jobber allerede med å regulere dem på samme måte som salg av aksjer og verdipapirer.

I desember 2017 klassifiserte US Securities and Exchange Commission (SEC) ICO-tokens som verdipapirer. Med andre ord gjorde SEC seg klar til å stoppe ICO-er som de anser som villedende for investorer.

Det er noen tilfeller der tokenet bare er et hjelpetoken. Dette betyr at eieren ganske enkelt kan bruke den til å få tilgang til et bestemt nettverk eller protokoll, i så fall kan de ikke defineres som økonomisk sikkerhet. Imidlertid er aksjesymboler hvis formål er å øke i verdi, ganske nær sikkerhetsbegrepet. Sannheten er at de fleste token-kjøp gjøres spesifikt for investeringsformål.

Til tross for innsatsen fra regulatorer, forblir ICO-er fortsatt i et juridisk grått område, og inntil et klarere sett med forskrifter er pålagt, vil gründere prøve å tjene på innledende mynttilbud.

Det er også verdt å nevne at når regelverket når en endelig form, kan kostnadene og innsatsen som kreves for å overholde, gjøre ICO-er mindre attraktive sammenlignet med konvensjonelle finansieringsalternativer.

siste ord

Foreløpig er ICO-er fortsatt en fantastisk måte å finansiere nye krypto-relaterte prosjekter på, og det har vært flere vellykkede med flere på vei.

Men husk at alle lanserer ICO-er i dag, og mange av disse prosjektene er enten svindel eller mangler det solide grunnlaget de trenger for å trives og gjøre investeringen verdt. Av denne grunn bør du definitivt gjøre din due diligence og undersøke teamet og bakgrunnen til ethvert kryptoprosjekt du ønsker å investere i. Det er flere nettsteder som viser ICO-er, bare gjør et Google-søk, så finner du noen få alternativer. .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *