Hva er feilbehandlingen i kryptovaluta du bør være oppmerksom på?

Av | mars 20, 2023

Svindel med kryptovaluta har rystet finansbransjen siden dagen bitcoin ble fremtredende, og dessverre er det anslått at mer enn en milliard dollar har gått tapt i disse svindelene. Samtidig går millioner tapt på disse svindelene hvert år. Vi håper at du ikke blir offer for disse svindelene og derfor presenterer vi nettopp denne artikkelen som vil hjelpe deg på en eller annen måte å finne ut av mange av kryptosvindelene der ute.

Her er typene cryptocurrency-svindel:

Gavesvindel

Det er utrolig usannsynlig at noen vil ha en legitim gave som krever at du sender dine egne penger først. På sosiale medier må du være forsiktig med denne typen tekstmeldinger. De kan avledes fra kontoer som muligens kan virke identiske med typene en person faktisk kjenner og liker, men det vil være en del av trikset. Når det gjelder de mange svarene som takker kontoene som er nevnt for deres spesielle generøsitet, er de bare falske forretningskontoer eller utplasserte roboter som er involvert i giveaway-svindel.

Falske mobilapper

Når klienten har installert en ondsinnet applikasjon, kan det se ut til at alt fungerer etter hensikten. På den annen side er disse programmene spesielt utviklet for å stjele kryptovalutaene dine. Innenfor kryptorommet var det mange tilfeller der kunder lastet ned ondsinnede apper hvis utviklere har utgitt seg som et stort kryptoselskap.

I dette tilfellet, når brukeren blir presentert med en avtale om å normalt finansiere lommeboken eller motta betalinger, sender de faktisk kontanter til en adresse som eies av svindleren. Når pengene overføres, er det selvfølgelig ingen angreknapper.

Pyramide- og Ponzi-spill

I et Ponzi-opplegg vil du kanskje legge merke til en investeringsmulighet med visse overskudd som er det første røde flagget. Du vil vanligvis se denne spesielle ordningen forkledd som en porteføljestyringstjeneste. I virkeligheten er det ingen magisk formel her på kontoret, «avkastningen» som kjøpes er kun penger fra andre investorer.

I et nytt pyramidespill er det litt mer arbeid som kreves av de involverte. På toppen vil typisk pyramiden være koordinator. De vil rekruttere et spesifikt antall menn og kvinner til å jobbe på det spesielle nivået under disse menneskene, og hver av mennene og kvinnene vil få sin egen mengde mennesker, og så videre. Som et resultat ender du opp med en betydelig struktur som vokser eksponentielt og resulterer etter hvert som nye nivåer blir laget og forkledd som en pyramide.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *