Hva er fordelene ved å kjøpe PCGS-graderte mynter?

Av | februar 9, 2023

Som myntsamler eller myntinvestor har du uten tvil stilt deg selv spørsmålet om hvorfor du bør kjøpe profesjonelt graderte mynter. Disse myntene er også kjent som slabbed eller sertifisert vs. en usertifisert mynt som er kjent som «rå». Begrepet «plater» ble til fordi sertifiserte mynter er i en plastplate.

Et tema som dette er ganske kontroversielt siden hver side av mynten har sine trofaste talsmenn. I denne artikkelen vil vi imidlertid konsentrere oss om fordelene med graderte mynter, spesielt PCGS graderte mynter. Som du kanskje vet, er det flere andre graderingstjenester der ute, men PCGS har blitt rangert som den mest konsistente i gradering og evne.

PCGS, et datterselskap av Collectors Universe, begynte å klassifisere mynter for publikum i 1986 og siden den gang har PCGS gradert millioner og millioner av mynter. Så hvorfor kjøpe PCGS-mynter? La oss svare på det spørsmålet nå.

Den første grunnen, og dette gjelder alle mynter med skiver, er at en gradert mynt nå er beskyttet mot ytterligere skade. Tenk deg å ta ut din beste mynt, en 1942-S Walking Liberty i det du mener er MS-67-tilstand. I denne tilstanden gir PCGS en estimert verdi på $25 000,00. Det er en helt nydelig mynt. For å forberede deg på dette øyeblikket tar du på deg de hvite mynthanskene for ikke å sende kroppsoljer til mynten. Når du tar den opp for å undersøke den, ringer telefonen, eller toåringen din snek seg bak deg og nesten snubler deg. Mynten flyr ut av hendene dine og ruller over gulvet rett mot gulvvarmeventilen. Du springer og dykker for å redde mynten, men det er for sent. Mynten ruller over leppen til varmeventilen og glir mellom sprekkene inn i husets varmekanal. Du løfter ventilen ut av plass og strekker deg inn etter mynten din. Heldigvis gikk den ikke rundt svingen og startet spiralen ned til ovnen. Det kan det like gjerne ha. Din en gang $25 000-mynt har nå flere skraper, skraper og en smekk-dab over «In God We Trust» på grunn av skruen den landet på i ventilen. Denne samme mynten i MS-65-tilstand er verdt $700. Enda verre, i MS-64 er det verdt $110. Mens mynten fortsatt har sin originale myntglans, er den fysiske skaden der. Synes du dette er et ekstremt eksempel? Kanskje, men jeg garanterer deg at mang en mynt har blitt sluppet ved et uhell av forhandlere og samlere som har redusert karakteren med et par hakk og verdien med utallige tusenvis av dollar. Personlig, og dessverre, har det skjedd meg. Jeg droppet en gang det jeg trodde ville være en MS-66 Red 1909 VDB Lincoln cent. Ved nøye undersøkelse etter at jeg mistet den, la jeg merke til noen få riper og riper som ikke tidligere var deres. Ja, de var små og knapt synlige, men jeg fikk den gradert uansett, og den kom tilbake som MS-65. Selv om eksemplet mitt ikke var med en mynt på $25 000, skjer det. Jeg rydder nå et spesielt område for håndtering av GEM-mynter, slik at dette aldri skjer igjen. En sertifisert mynt kommer i en hard plastbeholder som ikke bare beskytter den mot dumme feil, men den er også forseglet for ytterligere å beskytte den mot elementene. Ja, de naturlige elementene (luftforurensning) kan skade mynter over lange perioder. De fleste graderingsfirmaer vil omslutte den graderte mynten i en lufttett beholder for å sikre bevaring.

Den andre grunnen til å kjøpe en PCGS-platemynt er at enhver mynt med en spesifikk karakter vil beholde den karakteren. En MS-65-mynt vil alltid være en MS-65-mynt, med mindre du selvfølgelig sender den inn for ny gradering. Med PCGS-mynter kan du imidlertid være ganske sikker på konsistensen til graderte mynter. Med andre karaktertjenester bringer inkonsekvenser usikkerhet inn i en tildelt karakter.

Den tredje grunnen til å kjøpe PCGS-graderte mynter er at når det er på tide å selge, vil PCGS-graderte mynter ha en premie over andre plater. Som et eksempel sjekket jeg nylige salg av den svært vanlige 1921 P Morgan-dollaren i MS65-tilstand. De sertifiserte fra PCGS hadde priser på oppover 50 % i forhold til lignende graderte mynter fra andre graderingstjenester. Selv om dette er et ekstremt tilfelle, påpeker det ganske enkelt samlernes tro på PCGS-mynter. Naturligvis vil det koste deg mer å kjøpe PCGS-mynter enn andre sertifiserte mynter.

Den fjerde grunnen til å kjøpe PCGS-sertifiserte mynter er en mynt gradert av PCGS som gir den umiddelbar troverdighet. Graderingstjenester ble først til slik at mynter kunne kjøpes og selges uten at kjøperen måtte se den først. Dette var i tiden før digitale kameraer og internett. Mens det var et karaktersystem på plass tidlig på 80-tallet, var karaktersettingen veldig vilkårlig. En mynt gradert F-12 av en person ville gradere G-4 av en annen. Ved å introdusere en ekstern, uinteressert part i ligningen, kunne begge sider av en transaksjon bli enige om at karakteren var riktig. Tanken var å lage et system der forhandlere kunne handle/kjøpe/selge mynter uten å se dem først. Ideen var en hit. I dag tilbyr PCGS-graderte mynter umiddelbar troverdighet. Uansett om du kjøper eller selger, kjøp alltid mynten og ikke karakteren. Jeg har dessverre kjøpt noen virkelig stygge høykvalitets PCGS-mynter. Mens de var i grei form, hadde noen veldig lite attraktiv toning og hadde jeg sett mynten først, ville jeg ikke ha kjøpt den. Selv om en mynt har en viss karakter, må du fortsatt spørre detaljer om sertifiserte mynter og se på dem først.

Med introduksjonen av State Quarter-programmet for flere år siden, har myntinnsamlingen sett en økning i antall samlere. Tusenvis og tusenvis av nye samlere har kommet inn i hobbyen og med det vil det bli større etterspørsel etter enkelte mynter. Mens de fleste av oss startet hobbyen vår for ren nytelse ved å samle, liker vi fortsatt å vite at investeringen vår er noe trygg. Jeg tror, ​​og dette er bare min mening, at med flere og flere samlere som kommer inn i hobbyen, vil visse high-end sertifiserte mynter fortsette å stige i verdi på grunn av etterspørselen. Etter hvert som de samlerne som startet på State Quarters modnes i sine innsamlingsarbeid, vil de uten tvil begynne å samle eldre mynter som Walking Liberty-halvdeler og Morgan Dollars. Mest sannsynlig vil dette være mynter som har blitt sertifisert. Dette vil uten tvil øke verdien av sertifiserte mynter. Men dette er bare min gjetning.

Myntsamling kan være en fantastisk hobby, og ettersom du avgrenser samleinteressene dine, kan PCGS-graderte mynter være et fantastisk tillegg til samlingen din.

Som alltid,

Lykke til med samlingen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *