hva er padding krypto

Av | juni 4, 2023

Padding krypto, eller fylling eller polstring, er en teknikk som brukes i kryptering for å beskytte dataene som krypteres. Kryptering er en prosess der elektronisk informasjon omdannes til en form som bare kan leses av en person med riktig nøkkel.

Når data blir kryptert, er det viktig at størrelsen på dataene som krypteres er et multiplum av blokkstørrelsen som brukes i krypteringsalgoritmen. Dette gjøres fordi mange krypteringsalgoritmer er designet for å jobbe med en fast blokkstørrelse. Hvis dataene som skal krypteres ikke er en perfekt multiplum av denne blokken, vil det være nødvendig å legge til ekstra data for å oppnå dette.

Dette ekstra dataet legges til i form av en «padding» eller en fyllingsblokk. Padding blokken er vanligvis fylt med tilfeldige data, slik at det ikke er mulig å gjenkjenne mønstre i den originale dataen. Dette gjør det vanskeligere for en hacker å dekryptere dataene.

Det finnes ulike typer padding teknikker som brukes i krypteringsalgoritmer, inkludert null padding, ANSI X.923 padding og PKCS # 7 padding. Null padding legger til nuller på slutten av dataene for å oppnå riktig størrelse. ANSI X.923 padding legger til antall nuller som er nødvendige for å fylle blokkstørrelsen, og legger deretter inn et nummer som indikerer antall nuller som ble lagt til på slutten. PKCS # 7 padding legger til antall bytes som er nødvendige for å gjøre dataene til et multiplum av blokkstørrelsen, og fyller deretter resten av blokken med bytes som har samme verdi som antall bytes som ble lagt til.

I tillegg til å beskytte dataene mot angrep, kan padding også bidra til å forbedre ytelsen til krypteringsalgoritmer. Når dataene som skal krypteres ikke er et multiplum av blokkstørrelsen som brukes i krypteringsalgoritmen, vil dette kreve at blokkene må deles opp i mindre deler. Dette kan bremse ytelsen til krypteringsalgoritmen og føre til at det tar mye lengre tid å kryptere dataene.

Padding krypto er derfor en viktig teknikk som brukes i kryptering for å sikre at dataene som krypteres er beskyttet mot angrep, samtidig som ytelsen til krypteringsalgoritmen opprettholdes. Gjennom å bruke padding som en del av krypteringen, kan man være sikrere på at dataene som sendes er beskyttet på best mulig måte.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *