Hva er topp 5 andre kryptovalutaer enn Bitcoin?

Av | februar 28, 2023

Bitcoin har ledet kryptoverdenen så lenge, og så dominerende at begrepene krypto og Bitcoin ofte brukes om hverandre. Sannheten er imidlertid at den digitale valutaen ikke bare inkluderer Bitcoin. Det er mange andre kryptovalutaer som er en del av kryptoverdenen. Hensikten med dette innlegget er å lære leserne våre om andre kryptovalutaer enn Bitcoin for å gi dem et bredt spekter av alternativer å velge mellom – hvis de har tenkt å gjøre kryptoinvesteringer.

Så la oss komme i gang med fornavnet på listen vår, det vil si:

Litecoin:

Litecoin ble lansert i 2011 og blir ofte referert til som «sølv til Bitcoins gull.» Charlie Lee – MIT-utdannet og tidligere ingeniør hos Google – er grunnleggeren av Litecoin.

I likhet med Bitcoin er Litecoin et desentralisert betalingsnettverk med åpen kildekode som fungerer uten sentral myndighet.

Litecoin ligner på Bitcoin på mange måter og får ofte folk til å tenke: «Hvorfor ikke gå med Bitcoin? Begge er like!». Her er en hake: blokkgenereringen av Litecoin er mye raskere enn Bitcoins! og dette er hovedgrunnen til at selgere rundt om i verden blir mer åpne for å akseptere Litecoin.

Ethereum:

En annen åpen kildekode, desentralisert programvareplattform. Valutaen ble lansert i 2015 og gjør at smarte kontrakter og distribuerte applikasjoner kan bygges og kjøres uten nedetid.

Applikasjonene på Ethereum-plattformen krever et spesifikt kryptografisk token – Ether. I følge kjerneutviklerne av Ethereum kan tokenet brukes til å handle, sikre og desentralisere omtrent alt.

Ethereum opplevde et angrep i 2016 som så valutaen delt i to deler: Ethereum og Ethereum Classic.

I løpet av ledende kryptovalutaer er Ethereum nest mest populært og er rett bak Bitcoin.

Zcash:

Zcash kom ut i senere del av 2016. Valutaen definerer seg selv som: «hvis Bitcoin er som http for penger, er Zcash https».

Zcash lover å gi transparens, sikkerhet og personvern for transaksjoner. Valutaen tilbyr også muligheten for «skjermet» transaksjon slik at brukerne kan overføre data i form av kryptert kode.

Bindestrek:

Dash er opprinnelig en hemmelighetsfull versjon av Bitcoin. Den er også kjent som ‘Darkcoin’ på grunn av sin hemmelighetsfulle natur.

Dash er populært for å tilby utvidet anonymitet som lar brukerne gjøre transaksjoner umulige å spore.

Valutaen dukket først opp på lerretet til det digitale markedet i 2014. Siden den gang har den opplevd en stor tilhengerfølge over en veldig kort periode.

Ripple:

Med en markedsverdi på over 1 milliard dollar er Ripple etternavnet på listen vår. Valutaen ble lansert i 2012 og tilbyr umiddelbare, sikre og rimelige betalinger.

Konsensusboken til Ripple krever ikke gruvedrift, en funksjon som gjør den forskjellig fra Bitcoin og andre vanlige kryptovalutaer.

Mangelen på gruvedrift reduserer datakraften som til slutt minimerer ventetiden og gjør transaksjoner raskere.

Avslutt:

Selv om Bitcoin fortsetter å lede flokken med krypto, øker rivalene farten. Valutaer som Ethereum og Ripple har overgått Bitcoin i bedriftsløsninger og vokser i popularitet hver dag. I tråd med trenden er de andre kryptoene kommet for å bli og vil snart gi Bitcoin en virkelig tøff tid for å opprettholde sin status.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *