hvordan få mynter blanke

Av | mai 9, 2023

Har du noen gamle eller skitne mynter som trenger å skinne igjen? Selv om det finnes mange forskjellige måter å få mynter til å se blanke ut på, så er noen av disse metodene mer effektive enn andre. Les videre for å lære om noen av de beste måtene å få mynter blanke.

1. Bruk en poleringsmaskin

En poleringsmaskin kan være en rask og enkel måte å få mynter til å se ut som nye igjen. Poleringsmaskiner kan være dyre, men de kan også være veldig effektive. Bruk en mild poleringsmiddel og poler mynten forsiktig. Pass på at du ikke polerer mynten for hardt, da det kan skade overflaten og redusere myntens verdi.

2. Vask myntene med såpe og vann

Vanlig såpe og vann kan også være en effektiv måte å få mynter til å se blanke ut på. Bruk varmt vann og en mild såpe, og gni mynten forsiktig med fingrene eller en myk tannbørste. Skyll mynten grundig med varmt vann for å fjerne all såpen, og tørk den forsiktig med en myk klut.

3. Bruk sitronjuice og saltvann

En annen enkel måte å få mynter til å se blanke ut på er å bruke en blanding av sitronjuice og saltvann. Fyll en bolle med varmt vann, tilsett en teskje salt og et par teskjeer med ferskpresset sitronsaft. Legg mynten i blandingen i omtrent 5 minutter, og ta den ut og tørk den forsiktig med en myk klut. Pass på å ikke la mynten være i blandingen for lenge, da dette kan skade myntens overflate.

4. Bruk et poleringsmiddel

Det finnes flere forskjellige typer poleringsmidler som er spesielt utviklet for å få mynter blanke. Disse midlene kan være litt dyrere enn vanlige poleringsprodukter, men de kan være svært effektive. Følg instruksjonene på produktet for å sørge for at du bruker det riktig.

5. Bruk ketchup

Ja, du leste riktig! Ketchup kan faktisk være en effektiv måte å få mynter til å se blanke ut på. Påfør ketchup på mynten og gni den forsiktig med fingrene. La ketchupen sitte på mynten i noen minutter, og skyll den deretter grundig med vann. Tørk mynten forsiktig med en myk klut.

Som du kan se, finnes det flere forskjellige måter å få mynter blanke på. Velg den metoden som passer best for deg og dine mynter, og følg nøye med på prosessen for å sørge for at du ikke skader myntene. Med litt tålmodighet og omsorg kan du gjenopplive gamle eller skitne mynter og få dem til å skinne igjen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *