Hvordan "Krypto" Valuta fungerer – en kort oversikt over Bitcoin, Ethereum og Ripple

Av | februar 19, 2023

«Crypto» – eller «kryptovalutaer» – er en type programvaresystem som gir transaksjonsfunksjonalitet til brukere via Internett. Den viktigste funksjonen i systemet er deres desentralisert natur – vanligvis levert av blokkjede databasesystem.

Blockchain og «kryptovalutaer» har blitt viktige elementer i den globale tidsånden nylig; typisk som et resultat av at «prisen» på Bitcoin skyter i været. Dette har ført til at millioner av mennesker har deltatt i markedet, med mange av «Bitcoin-børsene» som gjennomgår massive infrastrukturpåkjenninger etter hvert som etterspørselen økte.

Det viktigste poenget å innse med «krypto» er at selv om det faktisk tjener et formål (transaksjoner over landegrensene gjennom Internett), gir det ingen annen økonomisk fordel. Med andre ord, dens «egenverdi» er sterkt begrenset til evnen til å handle med andre mennesker; IKKE i lagring/spredning av verdi (som er hva de fleste ser på det som).

Det viktigste du må innse er at «Bitcoin» og lignende er det betalingsnettverk – IKKE «valutaer». Dette vil bli dekket dypere om et sekund; det viktigste å innse er at «å bli rik» med BTC ikke handler om å gi folk bedre økonomisk status – det er ganske enkelt prosessen med å kunne kjøpe «myntene» for en lav pris og selge dem høyere.

For dette formål, når du ser på «krypto», må du først forstå hvordan det faktisk fungerer, og hvor dets «verdi» egentlig ligger …

Desentraliserte betalingsnettverk…

Som nevnt er det viktigste å huske om «Crypto» at det hovedsakelig er en desentralisert betalingsnettverk. Tenk Visa/Mastercard uten det sentrale behandlingssystemet.

Dette er viktig fordi det fremhever den virkelige grunnen til at folk virkelig har begynt å se nærmere på «Bitcoin»-forslaget; det gir deg muligheten til å sende/motta penger fra hvem som helst rundt om i verden, så lenge de har Bitcoin-lommebokadressen din.

Grunnen til at dette tilskriver en «pris» til de forskjellige «myntene» er på grunn av misforståelsen om at «Bitcoin» på en eller annen måte vil gi deg muligheten til å tjene penger i kraft av å være en «krypto» eiendel. Det gjør det ikke.

De BARE Måten folk har tjent penger på med Bitcoin har vært på grunn av «stigningen» i prisen – å kjøpe «myntene» for en lav pris, og selge dem for en MYE høyere. Selv om det fungerte bra for mange mennesker, var det faktisk basert på «større tosk-teorien» – i hovedsak sa at hvis du klarer å «selge» myntene, er det til en «større tosk» enn deg.

Dette betyr at hvis du ønsker å bli involvert i «krypto»-området i dag, ser du i utgangspunktet på å kjøpe noen av «myntene» (selv «alt»-mynter) som er billige (eller rimelige), og kjøre på deres prisen stiger til du selger dem senere. Fordi ingen av «myntene» er støttet av virkelige verdier, er det ingen måte å anslå når/hvis/hvordan dette vil fungere.

Fremtidig vekst

For alle hensikter er «Bitcoin» en brukt kraft.

Det episke rallyet i desember 2017 indikerte masseadopsjon, og selv om prisen sannsynligvis vil fortsette å vokse til $20 000+, vil det å kjøpe en av myntene i dag i utgangspunktet være en stor sjanse for at dette vil skje.

De smarte pengene ser allerede på flertallet av «alt»-mynter (Ethereum/Ripple etc) som har en relativt liten pris, men som stadig vokser i pris og adopsjon. Det viktigste å se på i det moderne «krypto»-rommet er måten de forskjellige «plattform»-systemene faktisk brukes på.

Slik er det fartsfylte «teknologi»-rommet; Ethereum & Ripple ser ut som den neste «Bitcoin» – med fokus på måten de er i stand til å gi brukerne muligheten til å faktisk bruke «desentraliserte applikasjoner» (DApps) på toppen av deres underliggende nettverk for å få funksjonalitet til arbeid.

Dette betyr at hvis du ser på neste nivå av «krypto»-vekst, vil det nesten helt sikkert komme fra de forskjellige plattformene du kan identifisere der ute.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *