Hvordan lage iPhone-apper (og tjene penger som vil erstatte 9-5): En nybegynnerveiledning

Av | februar 3, 2023

Hver måned tjener Apples appbutikk nesten en kvart milliard dollar i salg av appene og spillene deres. Vanlige mennesker samler inn hundrevis til tusenvis av dollar på daglig basis ved å lage og selge de samme appene. Jeg er sikker på at du har hørt historiene til folk som Ethan Nichols, skaperen av iShoot, som tjener $600 000 på en måned, eller hjernen bak iFart som tjener $27,249 på en enkelt dag. Tallene er mildt sagt både forbløffende og inspirerende, men slike tall får naturlig nok den nysgjerrige og logiske personen til å spørre: «Men hvordan tjener disse menneskene penger med iPhone-apper?»

Når man ser gjennom øynene til forbrukeren, er det to typer apper: betalte og gratis, der hver har sine egne fordeler, og hver er like lukrative. Inntektsmodellen for betalte apper er ganske grei. Apper tilbys for salg til en fast pris, vanligvis et sted mellom 99 cent og $2,99, noe som kan virke beskjedent i begynnelsen, helt til du innser at disse tallene lett kan oversettes til $1 million til $3 millioner i inntekter for en populær app.

Gratis appinntektsmodellen har derimot sitt grunnlag i annonsering, som den er avhengig av for å bringe inn fortjeneste. Reklame i seg selv er en bransje på flere milliarder dollar hver måned, og med antallet iPhone- og iPhone-appbrukere som for tiden er på over 70 millioner og øker, innser selskaper verdien av annonsering gjennom apper. Google AdSense og AdMob er to fremstående i forkant av visning av mobilannonser, som ofte har form av bannere som kjører over toppen eller bunnen av appens skjermplass. I løpet av sin relativt korte levetid har AdMob-mobilannonser resultert i over 474 milliarder visninger, noe som betyr mange fornøyde annonsører, og derfor mange glade apputviklere med enda gladere lommebøker.

En fordel med å tilby apper gratis til forbrukeren er at de får en sjanse til først å teste ut appen din, uten risiko. En ukjent, uavhengig apputvikler kan ha problemer med å få folk til å betale for appene sine, siden det kan være noe usikkerhet rundt appens grensesnitt, nytteverdi eller potensielle feil eller tekniske feil. Men når appen tilbys gratis, kan forbrukeren være mer rolig, og utvikleren kan få tilliten til en ny kunde som kan lønne seg i det lange løp, som introduserer en ny inntektsmodell som vokser i popularitet som smelter sammen gratis og betalte inntektsmodeller. Denne «freemium»-modellen innebærer å tilby produktet gratis i starten, og deretter lade senere, noe som skal være enkelt etter at forbrukeren allerede har etablert sitt behov for appen. På denne måten får appskapere en sjanse til å tjene penger gjennom både annonsering i gratisappen og backend-kjøp.

Det er flere måter å tilby en app gratis, for så å tjene penger senere. Man kan tilby muligheten til å låse opp flere nivåer (for spill) eller funksjoner (for apper) for en ekstra pris, noe som noen ganger kan bety å tilby en lite eller demoversjon først. Eller noen apper tilbyr hele appen gratis, deretter muligheten til å fjerne annonser for en pris. Mange utviklere tjener også penger på å tilby en gratis app med «i app»-kjøp, som lar appbrukeren kjøpe varer ved hjelp av virtuelle valutaer som hjelper dem til bedre å bruke appen eller komme videre i spillet. Facebooks Mafia Wars er ett av flere spill de tilbyr som implementerer denne modellen. Denne modellen kan imidlertid være vanskelig, fordi utviklere må balansere å tilby et ekstra kjøp som forbedrer appen eller spillopplevelsen, samtidig som de ikke jukser folk som velger å ikke oppgradere ved å få dem til å føle seg som om de har en ufullstendig, ubrukelig app.

Et siste trinn i å tjene penger med apper er å utnytte suksessen man allerede har oppnådd. Når utviklere tjener penger og blir kjent med en populær app, kan de annonsere i den appen for en ny, kommende app som de har laget. De kan utnytte selskapets beryktethet og lansere og markedsføre påfølgende apper, og dra nytte av deres brede brukerbase av allerede fornøyde appbrukere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *