Hvordan oppdage falske Morgan Silver Dollars

Av | februar 18, 2023

Morgan-sølvdollaren har blitt en populær mynt å samle inn blant både myntsamlere og investorer, hovedsakelig fordi de er så godt dokumentert og mange av de høyverdige Morgan-sølvdollene har hatt sterk vekst de siste årene. Preget mellom 1878 og 1904 og deretter igjen kort i 1921 veier de 26,73 gram og har en sammensetning av 90% sølv og 10% kobber.

Vekten på mynten er viktig siden den kan brukes til å finne ut om du har en ekte Morgan-dollar eller en av de tusenvis av falske Morgan-myntene laget av profesjonelle falsknere. Morgan-dollarmyntene av høy kvalitet i mintkvalitet skal veie 26,73 gram. Falske Morgan-dollar er vanligvis litt lettere ettersom de bruker en lavere grad av sølv og sammensetningen av sølv til kobber er vanligvis lavere.

Hvis du har mulighet bør du veie myntene fysisk. Det er en god idé å skaffe noen digitale vekter og veie hver mynt før du kjøper. Hvis myntene er mer enn en hundredel av et gram mindre enn 26,73, men mynten er i perfekt stand, er det en god sjanse for at det er en falsk.

Hvis du ikke kan veie myntene fysisk og må stole på fotografier, sørg for at du kan se både forsiden og baksiden av mynten. En annen taktikk brukt av uærlige nettselgere er å bruke bilder fra andre auksjoner. Be om flere bilder av mynten, og hvis selgeren ikke kan gi dem, bør du unngå å kjøpe. Sørg også for å få detaljerte referansebilder fra myntbøker eller onlinekilder for å sammenligne.

En måte å redusere risikoen for å kjøpe en overvurdert eller falsk Morgan-dollar er å få tak i en mynt som har blitt gradert av en profesjonell myntgraderingstjeneste. Disse myntene vil bli gradert og lagret i en plate. Du bør også utføre mye forskning og utdanne deg selv om hvordan du oppdager forfalskninger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *