Hvordan tjene penger på å samle inn kobberpenninger

Av | mars 4, 2023

Mange investorer som kjøper gull- og sølvmynter og myntsamlere som studerer mynter, har sannsynligvis aldri vurdert å samle inn kobberpenger for å tjene penger. Du har sikkert hørt «en krone spart er en krone tjent», fordi den lave kronen er verdt én cent. Mens de fleste øre er verdt en mager pålydende, visste du at alle kobberpenger er verdt det dobbelte av pålydende?

Pennies preget fra 1909 til 1982 var laget av 95% kobber og 5% sink. Du tenker kanskje ikke på kobber som verdt mye økonomisk, men det er et ekstremt viktig metall. Kobber er mye brukt i industrien, spesielt innen elektro, konstruksjon, transport og mange andre områder. Dette er grunnen til at kobber får en ganske god pris fordi det også er den beste lederen av elektrisitet, anløper ikke og er formbart. For å finne kobberets smelteverdi, må vi vite at et pund kobber for øyeblikket er verdt omtrent $3,12. 154 kobberpenninger tilsvarer ett pund. Så 3,12 delt på 154 er omtrent 2 øre for hver krone.

Siden hver kobberkrones verdi er 2 cent, kan det være en liten investering. Jo flere kobberpenger du har, jo større er investeringen. Så, hvordan får du fortsatt en kobberpenning for pålydende? For det første kan du finne pennies før 1982 ved å undersøke din daglige endring, eller du kan kjøpe ruller fra banker.

I tillegg til at hver kobbercent er verdt dobbelt så mye, er dens numismatiske verdi også viktig. Å undersøke datoene og betingelsene for hver mynt slik en myntsamler ville gjort, kan gi kobberet enda mer verdi. Men du trenger ikke nødvendigvis å ha kunnskapen til en erfaren myntsamler. Mange ruller inneholder eldre «hvete»-cent som ble preget før den moderne Lincoln-centen (1959 – nå). Det er lett å se en hvetecent – se på datoene, preget mellom 1909 og 1959 og baksiden der ordene «ONE CENT» er sentrert mellom to hvetestilker.

Avhengig av tilstanden er hvetecent sjeldnere og mer verdifulle. Jo bedre tilstand, jo mer vil de være verdt. Når jeg jakter rundstykker finner jeg vanligvis hvetecent i «god» til «veldig god» stand. Disse kan få en pris på 10-15 cent på eBay. Det er ikke uvanlig å finne mange gamle hvetecent og kobber Lincoln/Memorials i en bankboks med 50 ruller. For å få bedre kunnskap om forhold og priser ville jeg gått på nettet og søkt etter «verdi av pennies etter år», eller «hva er mynten min verdt.» Du kan også kjøpe den siste «Official Red Book: A Guide Book of United States Coins» som er tilgjengelig i bokhandlere eller på Amazon.com.

Esker med pennies du kjøper fra banken inneholder $25 pennies i 50 ruller, som utgjør 2500 pennies. Med mindre du vil gå gjennom hver rull og undersøke hver og en, kan du kjøpe en kobberpenningssorteringsmaskin som lar deg skille kobberet fra sinkene. Hvis du ikke har det travelt med å skille dem, kan du kjøpe en grunnleggende «EZ Copper Penny Sorter» fra $30 til $60. For rask sortering av massevis av pennies, trenger du en «Ryedale Apprentice Penny Sorter» som selges for $500.

En annen grunn til å samle inn kobberpenger er at en dag når mynten tar dem ut av sirkulasjon, vil det være lovlig å smelte dem til barer. Barer er mye mer håndterlige å legge til side i stedet for å holde på store krukker eller søppelkasser som kan inneholde hundrevis eller til og med tusenvis av pennies.

Den fantastiske fordelen du får når du kjøper ruller med sirkulerte pennies er at det ikke vil koste deg mer enn det du betalte for. Det vil ikke koste deg en cent, så å si, fordi du kjøper alle rullene med penny til pålydende. Ikke bare vil du finne mange kobberpenninger, men eldre hvetepenninger, som bare gir verdi.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *