iota krypto

Av | april 20, 2023

IOTA er en kryptovaluta som har fått mye oppmerksomhet i cryptocurrency-industrien de siste årene. Det som skiller IOTA fra de fleste andre kryptovalutaene er at den ikke bruker blockchain-teknologi, men heller en distribuert hovedbok kalt Tangle. Dette gjør at transaksjonene kan gå raskere, og at det ikke er noen transaksjonsgebyrer.

IOTA ble grunnlagt i 2015 av David Sønstebø, Dominik Schiener, Sergey Ivancheglo og Dr. Serguei Popov. De ønsket å skape en mer bærekraftig og økonomisk effektiv måte å gjøre transaksjoner på. De ville også at teknologien skulle kunne brukes i tingenes internett (Internet of Things – IoT), som ville kunne gjøre det mulig for enheter å kommunisere og transaksjonene å skje automatisk.

Tangle-teknologien som brukes av IOTA fungerer ved at enhver transaksjon må verifisere to tidligere transaksjoner, og på den måten skapes det et nettverk der alle transaksjoner avhenger av hverandre. Dette gjør også at nettverket blir mer sikkert jo flere som bruker det.

IOTA har også nylig introdusert en smart kontraktplattform kalt IOTA Smart Contracts (ISC). Dette gir muligheten for å skape mer komplekse økonomiske avtaler og transaksjoner.

Siden IOTA ikke bruker blockchain-teknologi, kan den håndtere et større antall transaksjoner per sekund enn mange andre kryptovalutaer. Dette gjør den spesielt attraktiv for IoT-applikasjoner, der det kan være behov for å håndtere store mengder transaksjoner i sanntid.

En av de største utfordringene for IOTA har vært å bygge opp tilliten til teknologien, spesielt etter at det ble rapportert om sikkerhetshull i Tangle-teknologien i 2019. IOTA har imidlertid jobbet hardt med å løse disse problemene og har fortsatt å utvikle seg som en ledende kryptokurrency innen IoT-applikasjoner.

IOTA-tokenet handles i dag på flere av de store kryptobørsene og kan kjøpes og selges på samme måte som andre kryptovalutaer. Det er viktig å huske på at investeringer i kryptovalutaer innebærer risiko. Som alltid anbefales det å gjøre din egen forskning og søke profesjonell rådgivning før du investerer i kryptovalutaer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *