Komme i gang med Crypto

Av | februar 16, 2023

Å investere i Crypto Currency-markedet kan være litt skremmende for den tradisjonelle investoren, ettersom å investere direkte i Crypto Currency (CC) krever bruk av nye verktøy og innføring av noen nye konsepter. Så hvis du bestemmer deg for å dyppe tærne i dette markedet, vil du ha en veldig god ide om hva du skal gjøre og hva du kan forvente.

Kjøp og salg av CC-er krever at du velger en børs som handler med produktene du ønsker å kjøpe og selge, enten det er Bitcoin, Litecoin eller noen av de over 1300 andre tokenene som er i spill. I tidligere utgaver har vi kort beskrevet produktene og tjenestene som er tilgjengelige på noen få børser, for å gi deg en ide om de forskjellige tilbudene. Det er mange børser å velge mellom, og de gjør alle ting på sin egen måte. Se etter de tingene som betyr noe for deg, for eksempel:

– Innskuddspolicyer, metoder og kostnader for hver metode

– Uttaksregler og kostnader

– Hvilke fiat-valutaer de handler med for innskudd og uttak

– Produkter de handler med, som kryptomynter, gull, sølv osv

– Kostnader for transaksjoner

– hvor er denne børsen basert? (USA / Storbritannia / Sør-Korea / Japan…)

Vær forberedt på at børsoppsettprosedyren blir detaljert og lang, siden børsene generelt ønsker å vite mye om deg. Det er beslektet med å opprette en ny bankkonto, siden børsene er meglere av verdisaker, og de vil være sikre på at du er den du sier du er, og at du er en pålitelig person å forholde seg til. Det ser ut til at «tillit» opptjenes over tid, da børsene vanligvis bare tillater små investeringsbeløp til å begynne med.

Din Exchange vil holde CC-ene dine lagret for deg. Mange tilbyr «kjølelagring» som ganske enkelt betyr at myntene dine holdes «offline» til du indikerer at du vil gjøre noe med dem. Det er ganske mange nyhetshistorier om børser som blir hacket, og mange mynter stjålet. Tenk på at myntene dine er på noe sånt som en bankkonto på børsen, men husk at myntene dine kun er digitale, og at alle blokkjedetransaksjoner er irreversible. I motsetning til banken din, har disse børsene ikke innskuddsforsikring, så vær oppmerksom på at hackere alltid er der ute og prøver alt de kan for å få tak i kryptomyntene dine og stjele dem. Børser tilbyr generelt passordbeskyttede kontoer, og mange tilbyr 2-faktor autorisasjonsordninger – noe du bør vurdere seriøst for å beskytte kontoen din mot hackere.

Gitt at hackere elsker å tære på Exchanges og kontoen din, anbefaler vi alltid at du bruker en digital lommebok for myntene dine. Det er relativt enkelt å flytte mynter mellom Exchange-kontoen og lommeboken. Pass på å velge en lommebok som håndterer alle myntene du ønsker å kjøpe og selge. Lommeboken din er også enheten du bruker til å «bruke» myntene dine hos selgerne som godtar CC-er for betaling. De to typene lommebøker er «varm» og «kald». Hot wallets er veldig enkle å bruke, men de etterlater myntene dine eksponert for internett, men bare på datamaskinen din, ikke Exchange-serveren. Kalde lommebøker bruker offline lagringsmedier, for eksempel spesialiserte maskinvareminnepinner og enkle papirutskrifter. Å bruke en kald lommebok gjør transaksjoner mer kompliserte, men de er de sikreste.

Lommeboken din inneholder den «private» nøkkelen som autoriserer alle transaksjonene du ønsker å starte. Du har også en «offentlig» nøkkel som deles på nettverket slik at alle brukere kan identifisere kontoen din når de er involvert i en transaksjon med deg. Når hackere får din private nøkkel, kan de flytte myntene dine hvor som helst de vil, og det er irreversibelt.

Til tross for alle utfordringer og vill volatilitet, er vi sikre på at den underliggende blokkjedeteknologien er en game changer, og vil revolusjonere hvordan transaksjoner utføres fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *