Krugerrand gullmynter – Fem fordeler ved å kjøpe gull Krugerrand kontra andre gullmynter

Av | februar 22, 2023

Krugerrand gullmynter er de eldste av alle dagens gullmynter. Lansert i 1967 av den sørafrikanske regjeringen, vokste deres popularitetsnivå til å være så stor at det resulterte i preging av andre velkjente gullmynter, inkludert det kanadiske gulllønnebladet og den amerikanske gullørnen.

Jeg dekket Krugerrands grunnleggende historie og informasjon i min forrige artikkel med tittelen «Krugerrand Gold Coins – The 1st Contemporary Gold Bullion Coins». Jeg dekket også noen interessante fakta og trivia om mynten i en oppfølgingsartikkel med tittelen «Krugerrand Gold Coins – 10 Fun Nuggets Of Information». Hvis du er interessert i å lese dem, bare gjør et søk på EzineArticles eller Google etter tittel!

I denne artikkelen vil jeg gjerne snakke om fordelene ved å kjøpe Krugerrand gullmynter kontra andre moderne gull bullion mynter.

1. Høy holdbarhet

22k Krugerrand inneholder en kombinasjon av gulllegering av 91,67 % gull og 8,33 % kobber. Inkluderingen av kobber gjør dem mer holdbare enn andre 24k moderne gullmynter. Mynten er svært motstandsdyktig mot riper, bulker og hakk!

2. Lav pris

Krugerrand har generelt den laveste premien over spotprisen på gull. På det tidspunktet denne artikkelen ble skrevet, handlet mynten for $9,00 over spot sammenlignet med $16,00 for det kanadiske gulllønnebladet, $34,00 over spot for American Gold Eagle, og $50,00 over spot for gullbøffelen!

3. Øyeblikkelig likviditet

Fordi den sørafrikanske Krugerrand er så kjent, er det superenkelt å kjøpe og selge dem både lokalt og internasjonalt.

4. Enkel å lagre

Som de fleste gullbuljongmynter gjør den kompakte størrelsen på Krugerrand den praktisk å lagre og transportere. De fleste Krugerrands er pakket i tre tommers plastrør som passer fint i hjemmesafe eller bankbokser.

5. Bedre enn barer

Selv om det er sant at premien på gullbarrer generelt er lavere enn for gullmynter, i motsetning til Krugerrand gullmynter, er det vanskelig å lagre og transportere dem. I tillegg må de fleste barer analyseres når de selges, en ekstra kostnad som du ikke trenger å bekymre deg for når du selger Krugerrand!

Enten du akkurat har begynt å kjøpe gull bullion-mynter eller ønsker å legge til samlingen din, tror jeg du vil være enig i at Krugerrand-gullet ikke bare er en god del, men en høykvalitets bullion-mynt som bør være hjørnesteinen i enhver investors portefølje.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *