kryptos band

Av | mai 1, 2023

Kryptos er et indisk metallband som ble dannet i Bangalore i 1998. Bandet består av fire medlemmer: Nolan Lewis på vokal, Rohit Chaturvedi på gitar, Ganesh Krishnaswamy på bass og Anthony Hoover på trommer. De er kjent for sin kjærlighet til tungmetall og klassisk rock fra 70-tallet og 80-tallet, og for å være et av de mest respekterte metallbandene i India.

Kryptos ble dannet av Chaturvedi og Krishnaswamy mens de fortsatt studerte på universitetet. De møtte Lewis på en metallfestival og startet bandet med ham som vokalist. Bandets tidlige sound var inspirert av metalgiganter som Iron Maiden, Judas Priest og Metallica. De beveget seg gradvis mot en sound som var tydeligere influert av thrash metal.

Bandet ga ut sitt debutalbum Spiral Ascent i 2004, som umiddelbart vant dem mye oppmerksomhet og ros. Albumet ble gitt ut på det italienske plateselskapet Old Ones Records og fikk mye suksess i India og i utlandet. Albumet etablerte bandet som en ledende kraft i den indiske metallscenen.

Bandet ga ut sitt andre album, The Ark of Gemini, i 2008. Albumet ble produsert av den kjente danske produsenten Tue Madsen, som tidligere hadde arbeidet med band som Dark Tranquility og The Haunted. Albumet hadde en mørk og energisk sound, og fikk god kritikk fra anmeldere over hele verden.

Kryptos ga nylig ut sitt tredje album, Burn up the Night, i 2016. Albumet ble produsert av Matti Norlin, som tidligere hadde arbeidet med band som Sabbaton og Hedegaard. Albumet inneholder ti låter og viser bandet på sitt beste – med catchy riff, kraftig vokal og energisk rytmikk.

Kryptos har spilt på mange store musikkfestivaler over hele verden, inkludert Wacken Open Air i Tyskland og Inferno i Norge. De har også spilt på festivaler i India, inkludert Rock in India og Bangalore Open Air. Bandet har bygget en stor fanbase og har vunnet mange priser for sitt arbeid i India.

Kryptos er et sterkt eksempel på det stadig økende mangfoldet og kvaliteten i den indiske musikkscenen. Bandet mestrer en sound som er velkjent for fans av tungmetall, men de legger også til sin egen unike stil og lyd for å skape noe som er spesielt og originalt. Deres stadig økende popularitet vil nok føre til at de vil bli en ledende kraft i internasjonal tungmetallscene i årene som kommer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *