kryptos metal

Av | mai 3, 2023

Kryptos – Metal fra Bangalore som mestret sin Blackened Death Metal sjanger

Siden oppstarten i 1998 har den indiske Blackened Death Metal bandet Kryptos tiltrukket seg en betydelig kultfølge og er nå anerkjent som en av de mest markante bandene innen heavy metal-scenen i Sørøst-Asia. Basert i Bangalore, har bandet overvunnet mye motgang og har nådd nye høyder med sitt nyeste album The Coils of Apollyon.

Musikken til Kryptos er enkelhetens kunst, og de har alltid kjent til å mestre sjangeren de spiller i. Bandet har et kanon av et albumutvalg som viser at de vet hvordan man lager metal som både er brutal og episk på samme tid. Deres unike sound har vært en av grunnene til at de har fått så stor respekt blant fans av heavy metal.

Et av de viktigste aspektene ved Kryptos er deres evne til å konstant utvikle lyden sin. Denne progressive holdningen har ført bandet til å jobbe med kjente navn innen heavy metal produksjon som Matt Lynch (Megadeth, Arch Enemy, Hutt), Dan Swanö (Edge of Sanity, Bloodbath, Katatonia) og Jaime Gomez Arellano (Ghost, Paradise Lost, Ulver). Disse samarbeidene har tatt Kryptos sitt lydbilde til et helt nytt nivå, som man kan høre på deres nyeste album The Coils of Apollyon.

Kryptos har også markert seg ved å være en av de mest hardtarbeidende bandene i metal-scenen. Deres utstrakte turnering både i India og internasjonalt har hjulpet bandet å bygge opp en stor internasjonal fanbase. De har gitt konsert på store festivaler som Wacken Open Air og Inferno Metal Festival, og har også delt scener med noen av metalens største navn, som Iron Maiden.

Kryptos har også blitt erkjent av det indiske metal lokalsamfunnet som en inspirasjon og referanse innenfor heavy metal. Gjennom årene har bandet samarbeidet med flere lokale band og artister, og derved hjulpet dem å bygge sin egen karriere. Kryptos har virkelig satt Bangalore som et tungvekter i metal-scenen.

Det er ingen tvil om at Kryptos er et av de mest nyskapende og respekterte metallbandene i Sørøst-Asia, og de fortsetter å sette høye standarder for metal sjangeren i India og resten av verden. Deres fokus på lydkvalitet og progressivitet har gjort dem til en av de mest toneangivende bandene i heavy metal verden. The Coils of Apollyon er et vidunderligt eksempel på hva Kryptos er i stand til å oppnå når de er på sitt beste. Albumet utgjør en milepæl i bandets karriere og et must for alle metal-hoder der ute.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *