Kryptovaluta: Den nye sensasjonen

Av | mars 14, 2023

Konseptet med kryptovaluta ble laget i 1991. Den første virkelige implementeringen ble imidlertid gjort i 2008 av Nakamoto. Det første spørsmålet dukker opp, hva er kryptovaluta. Det er et økonomisk oppsett hvor valuta overføres mellom to parter. Til å begynne med oppsto problemer som dobbeltfeilmetoden, selv om problemet senere ble løst med konsepter som blokkjedeteknologi. Hele prosessen styres av kryptografiske algoritmer. Et sett med offentlige og private nøkler blir overført mellom de to partene. Detaljen til hver transaksjon lagres i hver blokk og for hver kunde; en blokkkjede danner den komplette listen over transaksjonen. Alle blokkene danner til sammen blokkkjeden. Disse blokkjedene er ikke noe mer enn den økonomiske hovedboken. Kraften til dette nye valutatransaksjonssystemet avhenger av kraften til den kryptografiske algoritmen. Med implementeringen av algoritmer som DES, har hemmeligholdet til hver finansiell transaksjon (blokkkjede) blitt styrket. Konseptet er imidlertid ennå ikke godkjent av mange land. Dataene i hver blokk kan ikke endres med tilbakevirkende kraft eller uten nettverkskonsensus. Andelen kryptovaluta er ikke mye for tiden, selv om den over tid forventes å øke.

Noen av funksjonene til kryptovaluta er:

• Desentralisert

• Distribuert

• Offentlig bok

Det viktigste aspektet ved kryptovaluta er det ovennevnte, men teknologien krever sikkerhet for effektiv bruk. Problemer som dobbeltfeil har oppstått tidligere, selv om dette problemet nå er løst. Den største fordelen med kryptovalutaen er dens oppdateringsfunksjon uten å berøre den sentrale serveren. Så vi trenger ikke gjøre noen endringer på serveren. Transaksjonen kan også gjøres mellom to medlemmer av nettverket eller tre eller flere.

Så ulike fordeler du får gjennom kryptovaluta er som følger:

• Bankboks

• Fort

• Pålitelig

• Nøyaktig

Teknologien har imidlertid utviklet seg selv om den ikke blir akseptert av alle land. Den største kryptovalutasensasjonen er bitcoin. Det blir akseptert av mange land. På samme måte kan du finne mange flere typer kryptovaluta. Hver av dem bruker en unik type algoritmer. Alle av dem kan du lære gjennom kryptografi. Det er et bredt tema og anvendelse i form av kryptovaluta er en av de viktigste utviklingene det siste tiåret. Bruken kan definitivt firedobles i løpet av de neste årene.

Digital valuta brukes også som en del av tvilsomme oppsett som ulovlige nettvirksomheter, for eksempel Silk Street. Den første Silk Street stengte i oktober 2013 og siden den gang har ytterligere to former blitt brukt. I året etter den underliggende stengingen av Silk Street, økte antallet umiskjennelige svake markeder fra fire til tolv, mens antallet narkotikapublikasjoner økte fra 18 000 til 32 000.

Darknet-markedene byr på utfordringer når det gjelder lovlighet. Bitcoins og de forskjellige typene digitale penger som brukes som en del av svake markeder er ikke åpenbart eller lovlig regulert i alle deler av verden. I USA kalles bitcoins «virtuelle ressurser». Denne typen tvilsomme avtaler legger vekt på juridiske autorisasjonskontorer rundt om i verden for å imøtekomme den bevegelige narkotikautvekslingen i svake markeder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *