Kryptovaluta vs Fiat-valuta

Av | februar 4, 2023

Kryptovaluta vs. Fiat valuta

Er du klar over fiat-valutaene og kryptovalutaene? De er begge valutaer i en eller annen form og er åpne for offentlig bruk over hele verden. Men de er både forskjellige og forskjellige på hver sin måte. Det er alltid en gruppe som foretrekker bruk av krypto, mens den andre har et mykt hjørne for fiat-valutaene.

I det kontantløse samfunnet spiller kryptopenger en stor rolle

Hvis du tar en titt på markedet på 1970- og 1980-tallet, vil du finne at kontanter spilte den dominerende rollen. Men med endringen i teknologien har elektroniske transaksjoner blitt den vanlige normen. I dag er flere og flere mennesker påvirket til å bli det kontantløse samfunnet. Med fremgangen mot det kontantløse samfunnet har kryptovalutaer en stor rolle å spille.

Kryptovaluta og fiat-valuta er alltid i konflikt

Kryptovaluta og fiatvaluta er populære typer digital valuta, spesielt når det handler om en netttransaksjon. De er begge valutaer som for tiden er i bruk i markedet, men har noen forskjeller i dem. Det er en helvetes hype du vil høre på daglig basis når du sammenligner kryptopengene og fiatpengene. Denne artikkelen vil fremheve forskjellen mellom de to på en mer omfattende og tydelig måte.

Differensiere i hva valutaene står for

Før du går for forskjellen mellom de to, må du forstå hva de står for og hvordan de er definert.

Fiat-valutaen er et lovlig betalingsmiddel som har støtte fra sentralregjeringen, og den opererer i fysisk form. For eksempel amerikanske dollar, britiske pund, euro osv. På den annen side er kryptovalutaen et ikke-lovlig betalingsmiddel, og har ingen backup fra staten eller banken.

Derfor er forskjellen mellom kryptovaluta og fiatvaluta notert som følger:

• Kryptovalutaer er desentraliserte og globale. Det er ingen enhet eller regjering som kontrollerer valutaen med sine lover og forskrifter. Fiat-valutaen er sentralisert, under kontroll av lovene og forskriftene til bankene og myndighetene.

• Kryptovalutaer eksisterer kun i det digitale domenet. På den annen side vil du finne at fiat-valutaene har en håndgripelig og fysisk tilværelse.

• Det er et begrenset tilbud av kryptovalutaer med et maksimalt sett av dem som blir levert i markedet. Mens fiat-pengene har et ubegrenset tilbud, da regjeringen og banken har rett til å produsere mynter og papirpenger når situasjonen er nødvendig.

• Bitcoin og andre kryptovalutaer lages av datamaskinene, mens fiat-valutaene utstedes av lokale myndigheter og bankene.

• Kryptovalutaer presenteres som offentlige og private kodebiter. På den annen side presenteres fiat-valutaene i form av mynter og papirpenger.

• Verdien av kryptovalutaene anerkjennes ikke av tilbud og etterspørsel i markedet. Mens fiat-valutaverdien bestemmes av markedsreguleringene for tilbud og etterspørsel.

De forskjellige typene krypto- og fiat-valutaer

I løpet av det siste tiåret har populariteten til kryptovalutaer dukket opp som en stor suksess. Det var i 2009, da Bitcoin først ble introdusert, og år senere har flere andre typer kryptovalutaer dukket opp. Starter fra Litecoin. Dogecoin, Ripple to the Dcash og Zcash, det er en mengde av dem. På den annen side har fiat-valutaen en rik og eldgamle røtter, med det britiske pundet, som dateres tilbake til 775 e.Kr. Det regnes som den eldste valutaen i verden som fortsatt er i bruk.

Forskjellene i anonymiteten mellom de to valutaene

Når du bruker fiat-valutaene, må du gjennomgå en brukeridentifikasjons- eller verifiseringsprosess. Du blir bedt om å laste opp et nylig bilde av deg selv og noen av de nødvendige dokumentene som skal utstedes i henhold til offentlige myndigheter. Du trenger ikke gjennomgå noen av de nødvendige prosessene med kryptovalutaene. Selv om din personlige informasjon og konfidensielle detaljer ikke blir offentlige, blir alle transaksjonene dine registrert og sporet i både fiat- og kryptovalutaen.

Fiat-valuta vs kryptovaluta: transparensnivå

• Transparensnivået med kryptotypevalutaene anses å være mer. Dette er fordi inntektsstrømmene vises i en offentlig kjede. Alle kan være vitne til egne og andres transaksjoner.

• Fiat eller govt. valutaer er ikke gjennomsiktige, siden det ikke er noen offentlige kjeder som kan se inntektsstrømmene til folket.

En komparativ historisk røtter

Hvis du sammenligner kryptopengene med motparten, fiat- eller statlig valuta, vil du finne at deres eksistens og skapelse utgjør forskjellen. Fiat eller regjeringsvaluta, dateres tilbake sin eksistens så tidlig som 775 e.Kr. med introduksjonen av det store britiske pundet. Dette er grunnen til at fiat-valuta lett aksepteres av folk over alt.

På den annen side ble kryptomynten kanskje først introdusert for bare et tiår siden, med introduksjonen av Bitcoin i 2009. Utfordringen som Bitcoin og andre kryptovalutaer står overfor er å ta igjen den enorme populariteten og økende fanskaren til fiat-valutaen . Kryptovaluta, er uten tvil økende betydning og popularitet i det økonomiske markedet, men det har fortsatt ikke blitt allment akseptert i samfunnet som fiat-valutaen.

En sammenlignende historie for de to valutaene:

• Det var på 1000-tallet da det kinesiske Song-dynastiet kanskje var det første som utstedte papirpenger. Det var ikke tillatt å bytte med verdisaker som gull og sølv eller silke.

• Det var Tally-pinner som ble introdusert som en fiat- eller statlig valuta. 1100 Tally-pinner ble introdusert som en kamp for mangelen på gull.

• 1971, var året da fiat-valutaen fikk verdensomspennende anerkjennelse. President Nixon introduserte det for å eliminere dollarfestesystemet til gull.

• Det var i 1998, da ideen om et anonymt elektronisk kontantsystem dukket opp av Wei Dai. Bitgold – den aller første kryptovalutaen ble laget av Nick Szabo, men den fikk ikke like mye oppmerksomhet som Bitcoin.

• I 2009 ble Bitcoin introdusert i markedet, som ble den første kryptovalutaen som ble akseptert over hele kloden. I 2011 og etter ble en rekke andre kryptovalutaer introdusert. Noen av de populære inkluderer Litecoin, Dogecoin, Ethereum, Ripple, Zcash, Dash og så videre.

Egenskapene til begge valutaene

Potensialet til kryptotype-valutaer og fiat-valutaer, tilgang til egenskapene deres er viktig. Du vil finne at i noen av kriteriene er Bitcoin og annen kryptovaluta overlegen fiat- eller statlig valuta, og i noen tilfeller overgår sistnevnte. Det er absolutt din oppfordring å velge type valuta (valuta av kryptotype eller fiat-valuta) basert på dine personlige behov og krav.

La oss sammenligne deres egenskaper med hensyn til visse faktorer.

• Både kryptomynter og fiat-valutaer er utskiftbare i naturen.

• I henhold til portabiliteten sikrer begge valutaene mer eller mindre samme posisjon.

• Med hensyn til ikke-forbrukskriteriene har kryptovaluta og fiat-valuta lik status.

• Valutaer av kryptotypen har høy holdbarhet sammenlignet med fiat-valutaene som har en moderat holdbarhet.

• Både kryptovalutaer eller virtuelle valutaer og fiat- eller offentlige valutaer sikrer sikre og sikre transaksjoner og utveksling.

• Krypto eller digitale valutaer er svært delbare i naturen. På den annen side er valutaene av fiat-typen moderat delbare.

• Når det gjelder transaksjonsprosessen, er kryptovalutaene enkle og problemfrie. Mens på den annen side trekkprosessen knyttet til fiat-valutaene er enkel, men ikke som kryptoene.

• De kryptobaserte valutaene er desentraliserte og globale av natur, i motsetning til fiat-valutaene som er sentralisert og fungerer under myndighetenes lover og forskrifter.

• De kryptobaserte valutaene har høy knapphet, mens fiat-valutaene er ubegrensede ettersom myndighetene kan utstede mynter og papirpenger når det er behov.

• De kryptobaserte valutaene er basert på matematiske algoritmer, og er programmerbare. Fiat-valutaene er ikke programmerbare i det hele tatt.

• Fiat-valutaene er suverene av natur, mens kryptovalutaene ikke er det.

Prosessen med funksjonen til valutaene

Du kan finne de betydelige forskjellene mellom krypto- eller digitalvalutaene og fiat-valutaene med måten de begge opererer på og transaksjonsprosessen som finner sted. De er kontrasterende i naturen. Overføringen av penger ved hjelp av Bitcoin er veldig rask, og du trenger absolutt ingen tredjeparts tilknytning.

På den annen side, hvis du er involvert i pengevekslingen med valuta av Fiat-typen, er en mobillommebok i bruk. Du kan veksle et beløp med e-penger som blir overført til samme e-verdibeløp. Både fiat- og kryptovalutaen lar deg kjøpe alt du ønsker. Men prosessene som er involvert er helt forskjellige fra hverandre.

Avhengig av tingene du kjøper, vil du oppdage at en form for valuta er bedre enn den andre. Dette er absolutt ditt valg.

Er Bitcoin, en kryptovaluta bedre enn fiat-valutaen?

De langsiktige fordelene og evnen til Bitcoins er fortsatt ikke etablert. Men det har blitt spådd av kryptovalutaguruene og ekspertene at de vil komme langt, spesielt revolusjonere måten nettbaserte transaksjoner gjøres på. I det nåværende markedet er Bitcoin hovedsakelig inkludert i online kasinoer og gambling, men det er ikke begrenset til det.

Videre, når du sammenligner fiat-valutaene, lar Bitcoin deg ta makten og autoriteten fra bankene og regjeringen siden den ikke er kontrollert. Den kryptografibaserte valutaen har muligheten til å skape eller komme opp med frie markedskapitaler. Fiat-valutaer påvirkes av inflasjonen og endringene i markedet, i motsetning til de kryptobaserte valutaene. Slike aspekter får enkeltpersoner til å tro at kryptografbaserte valutaer snart vil ta over mainstream-valutaene og bringe en transformasjon i måten pengene brukes på.

Hvorfor anses Bitcoins for å være et bedre aspekt enn fiat-valutaene?

• Bitcoin gir deg muligheten til å gjenskape en fri markedskapitalisme.

• Kraften til å kontrollere pengene ligger absolutt hos individene, og ikke hos bankene som fiat-valutaene.

• Når det er inflasjon, påvirkes ikke Bitcoin. Men valutaen av Fiat-typen vil være lettere å miste og bli påvirket av den.

• Bitcoin-valutaen er lett enklere å veksle og overføre sammenlignet med fiat- eller offentlige valutaer.

• Transaksjonsgebyrene knyttet til Bitcoin er mye billigere og rimeligere.

Kryptovalutaer ser ut til å være et gunstig alternativ blant folket

Fiat-valutaene er den sentraliserte og lovlige måten å veksle penger på. Men kryptovalutaene har fått enorm popularitet de siste årene. Det vil aldri være noen som vil fungere som en mellommann, slik tilfellet er med bankene. Dessuten er kryptoene mye billigere og rimeligere enn de konvensjonelle fiat-valutaene.

Send penger hvor som helst direkte uten å vente på bankens godkjenning

Du kan sende penger til hvem som helst i verden direkte, og det er superraskt. Pengene blir klarert i løpet av få minutter. Du trenger ikke vente på de tradisjonelle avregnings- og verifikasjonsprosessene til banksystemene, som kan ta opptil flere dager å få en godkjenning. Siden den er desentralisert og ikke faller inn under myndighetenes lover og forskrifter, har ingen makt til å gjøre noe med kontoen din.

Blockchain-teknologien har en veldig stor rolle å spille

Takket være kryptovalutaene gir det oss makt og autoritet til å bli vår egen bank og ta kontroll over økonomien vår. Det er på grunn av blockchain-teknologien som tilbyr et høyere nivå av raffinement mens du håndterer økonomien. Faktisk er det noen vanlige finansnæringer som har begynt å innlemme ideen om teknologien.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *