melonsalat med mynte

Av | april 26, 2023

Melonsalat med mynte er en deilig og forfriskende sommersalat som passer godt til enhver anledning. Denne retten er veldig enkel å lage, og den tar ikke lang tid å tilberede. Med riktig kombinasjon av ingredienser, kan du lage en fantastisk rett som garantert vil imponere gjestene dine.

Mynte er en plante som er kjent for å ha en sterk og forfriskende smak. Denne planten brukes ofte i forskjellige typer matlaging, som dessert, te og salater. Melon, på den annen side, er en søt og saftig frukt som er rik på vitaminer og fiber.

Ingredienser:

– Melon (1 stor eller 2 små)
– Fetaost (100 g)
– Mynteblader (1 kopp)
– Olivenolje (2 ss)
– Sitronsaft (2 ss)
– Salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte:

1. Start med å skjære melonen i små biter. Fjern frøene og skallet så nøye som mulig.

2. Ta en stor bolle og legg melonbitene i den.

3. Kutt fetaosten i små terninger og legg den oppå melonbitene.

4. Hakk myntebladene og dryss dem over melon- og fetablandingen.

5. Bland olivenolje og sitronsaft i en liten bolle. Hell blandingen over melon, feta og mynte. Bland forsiktig alt sammen.

6. Smak til med salt og pepper.

7. Server melonsalaten umiddelbart. Du kan også dekorere med ekstra mynteblader og servere salaten på et lekkert fat.

Du kan også legge til andre ingredienser i melonsalaten, som agurk, rødløk eller avokado. Du kan også velge å bruke andre typer ost, som for eksempel chevre eller ricotta. Det er ingen grenser for hva du kan gjøre med denne smakfulle og friske salaten.

Melonsalat med mynte er en perfekt rett å servere på varme sommerdager. Den er også ideell som forrett eller siderett til grillet kjøtt eller fisk. Denne salaten vil garantert imponere gjestene dine med sin deilige smak og flotte presentasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *