mynt 2019

Av | mai 11, 2023

Myntenhetene vi bruker i dag har en lang historie bak seg, og gjennom årene har det vært mange endringer og oppdateringer på design og symbolikk. I 2019 er det ikke annerledes, da flere land har gjort noen spennende endringer på sine mynter.

I Norge ble det i fjor lansert en ny samling av mynter, med design inspirert av den norske naturen og kulturarven. Myntserien inkluderer både sirkulasjonsmynter for hverdaglig bruk og medaljer for samlere. Myntene har blitt godt mottatt av både samlere og det norske folk, og har bidratt til å øke interessen for myntsamling i Norge.

I USA ble to nye mynter lansert i 2019. Den første var en mynt designet for å feire årets 50-årsjubileum av månelandingen. Mynten har et design med astronaut Edwin Buzz Aldrin som går ned fra månelandingsfartøyet på månens overflate. Den andre mynten ble utgitt for å hedre rovfugler, med et design som viser en ørn som flyr over et landskap.

I England ble det lansert en ny serie med mynter som feirer 50-årsjubileet for Sterling, som erstattet det gamle pundet i 1971. Mynten har et design med både nye og gamle mynter på forsiden, og en kongelig krone på baksiden.

I Canada ble to nye myntserier lansert i fjor. Den ene serien har en samling med mynter som hedrer planter og dyr som er emblematiske for Canada, som for eksempel røde lønneblader og ulver. Den andre myntserien inkluderer mynter med motiv fra Star Trek-serien, og har blitt populær blant både samlere og fans av serien.

Mynter vil alltid være en viktig del av vår økonomi og kulturhistorie, og det er spennende å følge med på all den nye og innovative designen som stadig dukker opp. Enten du er en samler eller bare er interessert i historie og kultur, vil du alltid finne nye og spennende mynter verdt å oppdage i 2019 og fremover.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *