mynt i georgia kryssord

Av | mai 23, 2023

Georgia er et vakkert land med en unik historie og kultur. Blant landets mange kulturelle skatter finner vi kryssord, som er en populær aktivitet blant georgiere og besøkende. Mynter spiller også en viktig rolle i Georgia-kryssord, og i denne artikkelen vil vi se nærmere på noen av de mest brukte myntene i disse gåtefulle oppgavene.

Den mest vanlige georgiske mynten som brukes i kryssord er tetri. Denne mynten har blitt brukt i landet i flere århundrer, og dens navn er en variant av det georgiske ordet for «fire». Tetri var opprinnelig laget av sølv, men i dag er den vanligvis laget av kobber og nikkel. Den har en diameter på 20 mm og en masse på 3,5 gram.

En annen georgisk mynt som ofte dukker opp i kryssord er lari. Dette er landets nåværende valuta og har vært i bruk siden 1995. Lari er laget av kobber og nikkel med en diameter på 23,5 mm og en masse på 4,5 gram. Navnet kommer fra ordet «lars», som betyr en type armbånd som ble brukt av georgiske krigere i middelalderen.

Georgisk kryssord inneholder ofte også mynter fra andre land og regioner. En av disse er rubel, som har blitt brukt i Russland og andre land i det tidligere Sovjetunionen. Rubelen har en diameter på 23 mm og en masse på 5 gram. Den har et bilde av tsar Peter I på forsiden og kreml på baksiden.

En annen vanlig mynt i Georgia-kryssord er euroen, den offisielle valutaen i mange europeiske land, inkludert Georgia. Euroen har en diameter på 25,75 mm og en masse på 7,5 gram. Mynten har et utseende som varierer avhengig av landet den kommer fra, men alle mynter har europeisk monarki på forsiden og et kart over Europa på baksiden.

I tillegg til disse myntene finner vi også myntene til mange andre land og regioner i Georgia-kryssord, inkludert dollar, yen og pund. Disse myntene kan være litt vanskeligere å huske, spesielt hvis du ikke er kjent med det aktuelle landet eller regionen.

Uansett hvilken mynt som vises i Georgia-kryssord, er det viktig å ha en klar ide om størrelsen, formen og utseendet, samt hvilket land eller region den kommer fra. Så, hvis du vil imponere vennene dine med dine unge ferdigheter i Georgia-kryssord, må du huske navnene på disse myntene og deres egenskaper. Det vil gjøre deg til en ekte mester i dette spennende kryssordspillet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *