Myntbankplaner for en postboksdør

Av | februar 20, 2023

Følgende instruksjoner gir en byggeprosess for en myntbank som bruker en USPS postboksdør produsert av Federal Equipment Company i 1966. Det finnes andre varianter av dører tilgjengelig som kan ha forskjellige dimensjoner. Treverket som ble brukt til å konstruere dette eksemplet er 1/2″ og 1/4″ tykk eik og et lilla hjertemyntinnlegg. Variasjoner i konstruksjon og materialer er lett å ta i bruk, og noen forslag vil bli notert i trinn-for-trinn-instruksjonene som følger.

Trinn én: Bestem boksens dimensjoner

Innsiden av døren har skruehull, vinkelrett på fronten, som brukes til å feste døren til boksen. Plasseringen av disse hullene dikterer dimensjonene til døråpningen. En god tilnærming til å bestemme topp-, bunn- og sidedimensjonene til boksen din er å legge to stykker 1/2 tomme lager, parallelt med hverandre. Plasser døren med forsiden opp med toppen og bunnen parallelt med trestykkene. Manøvrer trestykkene til de er parallelle og passer like utenfor skruehullene på innsiden av døren. Mål avstanden mellom ytterkanten av hvert 1/2 tommers trestykke. Dette målet er lengden på de to sidene av boksen.

Gjenta prosessen ovenfor, men plasser døren øverst og nederst vinkelrett på trestykkene. Mål mellom ytterkantene på trestykkene igjen. Resultatet er lengden for toppen og bunnen av boksen din.

Trinn to: Kutt boksrammestykker

Topp-, bunn- og sidemålene som er fastsatt ovenfor representerer den utvendige høyden og bredden på boksen din. Dybden på boksen din er valgfri. Dybden (avstand fra front til bak) bestemmes av bredden på stokken du velger. Skjøtetypen du velger for å skjøte boksrammen vil avgjøre hvordan du skjærer stykkene. For en enkel gjæringsskjøt, gjør kutt i en 45 graders vinkel. For boksskjøter eller gjennom svalehale, kutt i 90 graders vinkel. Å lage boks eller gjennom svalehaleskjøter er utenfor omfanget av denne instruksjonen.

Trinn tre: Testtilpasning, pilothull. Myntspor og montering

Etter kutting, testmonter boksrammen. Plasser døren på innsiden av fronten og kontroller at døren passer ordentlig. Den kritiske testen er å fastslå at døren passer innvendig og muliggjør fullstendig sammenføyning av hjørner. Kontroller også at dørkantene overlapper overflaten på frontflaten. Litt spill er greit fordi du kan justere posisjonen når du fester dørskruene senere. Merk posisjonen til skruehullene på hvert sidestykke. Bor pilothull som aksepterer #6 X 3/8″ metallskruer.

Før et myntspor inn i den øverste boksen. Hvis du velger å inkludere et myntsporinnlegg, fullfør denne prosessen nå. Hvis du bruker et myntspordeksel i messing, fest det som siste trinn. Lim delene sammen og fest dem med klemmer.

Trinn fire: Klipp og fest boksen tilbake

Mens et alternativ er å frese en fordypning på baksiden av boksen, er den enkleste metoden å kutte et bakstykke på 1/4″ lager til dimensjonene til boksen tilbake. Uavhengig av metoden du velger, fest boksen tilbake til boksrammen med skruer og/eller lim.

Trinn fem: Bestem og registrer dørkombinasjon

Dørkombinasjonen avsløres ved å vri på tumblerknappen og registrere bokstavposisjonen for hver høyre, venstre, høyre sving. observer de innvendige vannglassene på hver sving og stopp når de røde merkene er på linje med toppmerket. Bekreft at kombinasjonen er riktig ved å vri på senterknappen foran for å åpne døren. Registrer bokstavkombinasjonen.

Trinn seks: Root, Sand og Finish

På dette punktet kan du eventuelt rute boksens kanter med en rund over bit. Sand boksen og påfør din favorittfinish. Jeg har brukt naturlig dansk olje med godt resultat. Når finishen er tørr, skru på døren og fest en messing myntplate hvis den brukes. Banken din er nå fullført. En bildeserie av disse instruksjonene og dørene er tilgjengelig hos Herzercraft.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *