Myntbokanmeldelse – Ekspertens guide til å samle og investere i sjeldne mynter av Q David Bowers

Av | februar 6, 2023

Ekspertens guide til å samle og investere i sjeldne mynter er en enorm bok. Den inneholder over 600 sider fulle av informasjon om myntinnsamling. Tittelen er litt villedende etter min mening. Jeg vil ikke kalle det en investeringsbok i det hele tatt, men heller en fullstendig oversikt over nesten alle typer numismatisk materiale laget i USA.

Boken dekker absolutt investering i sjeldne mynter som en investering. Boken inneholder hele 34 kapitler og de første 15 er viet til å investere eller bestemme verdien av sjeldne mynter. Innenfor disse kapitlene er det diskusjoner om det vanlige grunnleggende om myntinvestering som kvalitet/gradering, sjeldenhet og etterspørsel. Som med enhver vare eller samleobjekt, hvis det ikke er etterspørsel, er det ingen prisstigning. Det beste eksemplet på det er 1909 S VDB Lincoln Cent. Det er flere av disse myntene tilgjengelig enn mange andre sjeldne mynter fra 20 til 30 år tidligere, men 1909 S VDB befaler en mye høyere pris på grunn av antallet mennesker som vil ha den mynten.

De neste kapitlene (kapittel 16 til 30) er viet hver enkelt samleobjekttype. For eksempel er det et kapittel om kobbermynter, et kapittel om nikkel, et kapittel om sølvmynter og et kapittel om gullmynter og så videre. Disse kapitlene gir en veldig kort oversikt over hver mynttype. Hvis du vil ha flere detaljer om la oss si Buffalo Nickel, så vil du bruke pengene på en bok som er spesifikk om Buffalo Nickels, og heldigvis er det noen få på markedet. Det samme gjelder for mange andre serier som Lincoln Cents, Shield Nickels, Mercury Dimes og så videre.

Det er også kapitler viet til mindre kjente samleobjekter. Det er et kapittel om prøvemynter, et kapittel om kolonimynter, et kapittel om mønstermynter, et kapittel om minnesmerker, et kapittel om tokens og mer. Hvert av disse kapitlene gir en oversikt over hvert enkelt element. Det er til og med et kapittel dedikert til å samle inn konfødererte papirpenger.

Selv om disse kapitlene er ganske forskjellige, tilbyr de et vell av informasjon som mange samlere kanskje ikke vet. Den er skrevet på en måte som er veldig lett å følge og morsom å lese.

Kapittel 31 er viet til å utvikle ditt eget personlige numismatiske bibliotek. Hvis du er en seriesamler, er det ikke uhørt å bruke hundrevis, om ikke tusenvis av dollar på numismatisk materiale. Det gamle ordtaket om å kjøpe boken først er sant.

Kapittel 32 fordyper seg i verden av myntrensing og beskyttelse av myntene dine. Selvfølgelig er det beste rådet når det gjelder rengjøring av mynter, IKKE GJØR DET. Med den oppfatningen diskuterte boken de forskjellige måtene mynter renses på. Den gir også en oversikt over hvordan du lagrer og beskytter myntene dine.

Jeg personlig fikk ikke denne boken for råd om å investere i sjeldne mynter, snarere fordi jeg er mer en samler enn en investor. Vi ønsker absolutt alle at samlingene våre skal vokse i verdi, men jeg leste denne boken bare på grunn av skjærvolumet til generelt numismatisk materiale. Den er stappfull av informasjon som for begynnelsen samleren er uvurderlig. Det kan absolutt lede en begynnende samler nedover veien for å bestemme hva han/hun kan ha interesse av å samle for å bli en ekte samler i stedet for en hamster.

Jeg anbefaler denne boken på det varmeste

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *